Nickerie.Net, donderdag 28 augustus 2014


Indiase vrouw (56) overleeft gevecht met luipaard; luipaard later dood gevonden

door Akhiel Mahabier (Nickerie.Net)

Kamla Devi, wordt behandeld door het medische team.

Slechts bewapend met haar landbouwgereedschappen, heeft de 56-jarige Kamla Devi een gevecht met een luipaard overleefd. Ze was na haar werk in het veld op weg naar haar huis, toen zij werd aangevallen door het roofdier.

Kamla Devi wordt nu behandeld in het ziekenhuis aan haar verwondingen die ze afgelopen zondag heeft opgelopen aan dit heldhaftige gevecht met het roofdier in de buurt van haar dorp in het district Rudraprayag, Uttarakhand.

De allenstaande moeder van één kind heeft het gevecht moeten trotseren met de landbouwgereedschappen, een spade en de sikkel, die ze tot haar beschikking had. Na dit gevecht heeft ze nog anderhalve km moeten lopen voor hulp.

Ze verloor een aanzienlijk hoeveelheid bloed voordat ze uiteindelijk het ziekenhuis bereikte. Het dier werd later dood gevonden in de buurt van haar dorp Koti Bodna, in Rudarprayag.

Wild Life expert Lakhpat Rawat was verbaasd dat ze deze strijd zolang heeft kunnen volhouden. Volgens hem trekt een luipaard pas terug als het dier echt overtuigd is dat de tegenstander sterker is. Een aanval duurt dan slechts enkele minuten. De heer Rawat voegt eraan toe dat de reden dat de luipaard bleef aanvallen kon te wijten zijn dat het dier nog jong en onervaren was. Het is zeer waarschijnlijk dat het groot aantal verwondingen die de vrouw al had opgelopen, het dier moed gaf om door te gaan om het slachtoffer definitief uit te schakelen.

Mevrouw Devi vertelde aan de lokale media dat ze het verloop van de strijd nog heel scherp in beeld heeft. "In de eerste instantie was ik doodsbang. Maar dan verzamelde ik mijn moed om terug te vechten. Ik beloofde mezelf dat dit is niet mijn laatste dag hier".

Medisch personeel noemt haar toestand stabiel. Ze heeft vrij diepe snijwonden op haar hoofd en in haar haar benen. Ook  heeft ze nog twee fracturen in haar rechterhand en één in haar linkerhand.

Eerder in 2009 heeft een leerling van de basisschool, Priyanshu Joshi, een gevecht met een luipaard moeten trotseren, toen zijn zusje Pryanka, vroeg in de morgen werd aangevallen door een luipaard bij een bushalte. Hij sprong op de luipaard en klemde het dier vast, maar toen viel de luipaard hem aan. Omstanders namen de vlucht uit angst. Terwijl hij bezig was met het gevecht, kwam de schoolbus aan en de luipaard zocht toen het hazenpad. Beiden overleefden de strijd, zei het met zware verwondingen. Pryanshu kreeg later dat jaar een hoge onderscheiding van de Indiase president voor zijn heldendaad.

 

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Hindustan Times 26-08-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics