Nickerie.Net, vrijdag 29 augustus 2014


Moordenaar van Reshma Basropansingh aangehouden

De recherche in Paramaribo heeft de 34-jarige Jeewan B. woensdag aangehouden. Hij wordt er onder andere van verdacht meer te weten over de dood van Reshma Basropansingh. Het lijk van de 35-jarige onderwijzeres is woensdagmiddag met schotverwondingen aangetroffen in het Lachmanproject in Nickerie. J.B. is in dienst van het ministerie van Justitie en Politie op de afdeling Beveiliging en Bijstandsdienst Suriname (BBS). Hij heeft tegenover de politie bekend dat hij de vrouw heeft gedood. De aangehouden man heeft verklaard dat hij gedurende twee jaar een liefdesrelatie onderhield met het slachtoffer.

Reshma Basropansingh 1980-2014

Het ontzielde lichaam van Basropansingh is voor obductie in beslag genomen door de justitie. Een dag voordat het ontzielde lichaam was ontdekt, dinsdag, was een man aan de Fredericiweg, niet ver van de plaats waar het voertuig met het lijk is gevonden, een winkel binnengegaan om te bellen. De persoon die dit aan de politie heeft gemeld, werd door zijn schoonbroer erop geattendeerd dat de man een vuurwapen aan de voorzijde van de handelszaak tussen enkele bloemen had bewaard. De man was daarna naar de winkel schuin tegenover zijn zaak gelopen.

De man kwam zeer zenuwachtig en paniekerig over. De tipgever schakelde de politie in en nam deze het vuistvuurwapen, een Glock 9mm, in beslag. Aan de hand van camerabeelden van de winkelzaak werd het voor de politie duidelijk dat er een verband bestond tussen de beller die aangaf dat er een voertuig onbeheerd stond in het Lachmanproject.

Na verder onderzoek bleek het wapen op naam te staan van J.B., die met medewerking van de commandant van BBS is aangehouden en overgedragen aan de politie in Nickerie.


Vrouw dood aangetroffen in auto

27-08-2014

Het ontzielde lichaam van de 35-jarige leerkracht Reshma Basropansingh is op 27 augustus ontdekt in Nickerie. Het lichaam met verwondingen werd aangetroffen in haar auto. Een broer van het slachtoffer zegt aan Starnieuws dat zijn zus een dag eerder omstreeks negen uur van huis was vertrokken. Zij is niet meer teruggekeerd. De familie heeft zoekpogingen ondernomen.

Het lichaam werd ontdekt in het Lachmanproject in Nickerie. De politie heeft het lijk in beslag genomen voor sectie. Er zijn nog geen details bekend. Het vermoeden bestaat dat hier sprake is van een misdrijf. Het ontzielde lichaam vertoont (schot)verwondingen.

FB Pagina Reshma

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / NSS 29-08-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics