Nickerie.Net, maandag 01 september 2014


Landelijk asfalteringsprogramma IV kost SRD 240 miljoen

Minister Rabin Parmessar geeft het startsein voor het landelijke asfalteringsprogramma in Nickerie. Minister Rabin Parmessar van Openbare Werken (OW) heeft zaterdag in Nickerie het startsein voor het landelijke asfalteringsprogramma IV gegeven. De werkzaamheden zijn gestart aan de Bastieweg in de Westelijke polders. Landelijk zal het gaan om 92.6 km weg die geasfalteerd zal worden. Het zal de Staat in totaal SRD 240 miljoen kosten.

6d33e007af44e82b4ea28c4c1168ddb0.jpg___nick.jpgDe straten in Nickerie die geasfalteerd zullen worden, zijn: de Bastiweg, Saminweg, Krabbenweg, Bhoendieweg, Awadhoesseinweg, Hiraweg, de Biswamitreweg en het slechte gedeelte van de Attaoelahweg.

 In Nickerie wordt 26.6 km weg geasfalteerd, Wanica 30 km, Commewijne 9 km, Para 5.8 km en Marowijne 21.2 km.

Er waren in eerste instantie vier aannemers, uiteindelijk ging het werk naar Tjongalanga, Kuldipsingh Infra en Baitali. Volgens Parmessar zijn de contracten gesloten op basis van het 'design build finance principe', wat inhoudt dat de aannemer het ontwerp maakt, het project uitvoert en financieringsmodaliteit moet aanbieden. Behalve asfalteringswerken zal er ook 30 km aan wegen worden bestraat.

Dit asfalteringsproject werd tijdens de eerste frontregering geinitieerd, echter stopte de uitvoering na de intrede van de huidige NDP regering, omdat de vrijgestelde financiele middelen werden voor andere projecten aangewend. Bewoners van Bastieweg hebben zich de afgelopen vier aan geergerd waarom het project ineens was gestopt. De aannemer heeft de woede van de bewoners op zijn hals gehaal door op zijn machines NDP vlaggen te bevestigen. "We krijgen een sigaar uit onze eigen doos" en deze regering wil ons doen geloven alsof het geld uit de NDP-kas komt" aldus een bewoner van de Bastieweg. 'Per Elke liter diesel die wij hier verbruiken voor landbouw, krijgt de regering bijna SRD 2,50 cadeau van ons. Dat het met dat geld iets wordt terug gadaan voor ons, is meer dan logisch".

 

In groen gemarkeerde wegen die bij Fase IV geasfalteerd zullen worden

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /NSS / FOS Network 31-08-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics