Nickerie.Net, woensdag 03 september 2014


Vijf protesterende rijstboeren opgepakt

02/09/2014  - Beta Debidien

NIEUW NICKERIE - De politie heeft dinsdagavond vijf protesterende rijstboeren gearresteerd en naar het bureau in Nieuw Nickerie gebracht. De boeren hebben zich volgens de politie schuldig gemaakt aan het verstoren van de openbare orde en rust. Meer dan honderd boeren verplaatsten zich vanuit het hoofdkantoor van het ministerie van Landbouw,Veeteelt en Visserij naar het Volksplein en zijn daarna op de kruising van de Doerga Shawstraat en de Emmastraat gaan zitten. De politie greep vervolgens in.

Rijstboeren voor het hoofdbureau van de politie in Nieuw Nickerie nadat hun collega’s door de politie waren opgepakt.Rijstboeren voor het hoofdbureau van de politie in Nieuw Nickerie nadat hun collega’s door de politie waren opgepakt.

Chanderbhan Dwarka, leider van de belangengroep van de rijstboeren, is niet te spreken over het feit dat de politie naar zo'n uiterst middel als pepperspray gegrepen heeft om de boeren uit elkaar te krijgen. "We begrijpen dat onze boeren verhit zijn omdat zij geen bevredigend antwoord hebben gehad van een regeringsdelegatie die gesprekken heeft gevoerd met de Vereniging van Rijst Exporteurs en de Surinaamse Padie Boeren Associatie in Nickerie".

Norma Martodikromo, inspecteur van politie tweedeklasse, zegt dat de boeren zich schuldig hebben gemaakt aan verstoring van de openbare orde en rust. Nadat de politie de boeren meerdere keren had aangemaand zich van de drukke kruising te verwijderen, was zij genoodzaakt was op te treden. Ook Martodikromo bevestigt dat de politie bij dit optreden gebruik heeft gemaakt van pepperspray.

De vijf boeren die werden opgebracht zijn na afstemming met het Openbaar Ministerie heengezonden. De inspecteur benadrukt dat het optreden van de politie in deze rechtmatig was.


Demonstrerende boeren met pepperspray bespoten

02/09/2014 20:48 - Redactie dWT

PARAMARIBO - Demonstrerende boeren in Nieuw-Nickerie zijn dinsdagavond door de politie met peperspray bespoten in de buurt van de Doerga mall. Het voorval gebeurde rond kwart voor acht. Drie boeren zouden in hechtenis zijn gesteld. Dat meldde radiocorrespondent Ricky Ristie rond half negen in een live-uitzending van Radio 10.

De boeren zouden vanaf het Volksplein door de straten van Nickerie getogen zijn om hun onvrede duidelijk te maken. Voor de boeren zijn de resultaten van de gesprekken tussen de regeringsdelegatie en de Surinaamse Padie Boeren Associatie (SPBA) en de Vereniging van Padie Producenten niet bevredigend.

Imro Manglie en twee andere opkopers gaven eerder aan bereid te zijn zestig Surinaamse dollars neer te tellen voor de natte padie. De VRE heeft echter duidelijk gemaakt dat de overige leden daartoe niet in staat zijn en dat zij een open prijs zullen blijven hanteren.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /dWT 03-09-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics