Nickerie.Net, dinsdag 09 september 2014


LMSZN krijgt digitaal röntgenapparaat

PARAMARIBO - “Het Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie (LMSZN) ziet de stichting Staatsolie Foundation for Community Development als een betrouwbare partner”, zegt algemeen directeur Antoine Elias van de ziekeninrichting. Na eerder een ambulance van deze stichting te hebben ontvangen, was het afgelopen zaterdag weer zover en heeft de ziekeninrichting een modern mobiel digitaal röntgenapparaat van deze organisatie in ontvangst mogen nemen. De overdracht vond plaats door de secretaris van de stichting Widja Jungerman.

Volgens Jungerman heeft zij bij de vorige rondleiding in de ziekeninrichting gezien met hoeveel passie er in het LMSZN wordt gewerkt aan de verbetering van de gezondheidszorg. Prediep Sanchit, hoofd van de Röntgenafdeling van het LMSZN, juicht de geste toe.

Hij zegt dat de afdeling allang aan een nieuw en modern röntgenapparaat toe was, omdat het vorige analoog was en sterk verouderd. Hij deed wel het verzoek voor een bucky tafel, die ook dringend nodig is voor het apparaat. Hij zegt dat de instelling met deze aanwinst weer een mijlpaal heeft bereikt.

Elias zegt dat met de schenking van het nieuwe digitale röntgenapparaat aan het LMSZN, hij direct gedacht heeft aan de dependance van de ziekeninrichting in Wageningen die nog in aanbouw is te weten Pietronella Ziekenhuis Wageningen (PZW).

Hierdoor staat namelijk de mogelijkheid het oude apparaat over te brengen naar Wageningen om ook daar een röntgenafdeling op te zetten. Elias is het bestuur van de stichting zeer erkentelijk voor de voortvarendheid waarmee er gewerkt is aan het verzoek voor het röntgenapparaat.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /No Spang 08-09-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics