Nickerie.Net, maandag 15 september 2014


Meet & greet Santokhi levert vijftigduizend Euro op

15/09/2014  - Eric Mahabier

DEN HAAG - De ‘meet & Greet with Chan Santokhi’ die zondag in Aalsmeer, Nederland, is gehouden heeft de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) vijftigduizend Euro opgeleverd. Ondernemer Max Ghazi doneerde spontaan 25.000 Euro voor de verkiezingscampagne.

Gaandeweg de verkiezingen mag VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi op meer geld vanuit Nederland rekenen voor zijn campagne. Die toezegging heeft hij van ondernemer Max Ghazi. Gaandeweg de verkiezingen mag VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi op meer geld vanuit Nederland rekenen voor zijn campagne. Die toezegging heeft hij van ondernemer Max Ghazi. Foto: Eric Mahabier

Een andere onbekende donateur heeft via de Stichting Chan Santokhi Foundation Nederland (CSFN) dit bedrag verdubbeld. Volgens Ghazi is deze donatie maar een 'trailer'. Op weg naar de verkiezingen zullen er meer donaties volgen, "met meer nullen erbij". Want dan gaat hij ook zijn netwerk inzetten. Ghazi heeft graag dat Santokhi president van Suriname wordt en zegt de donatie te doen zonder enige tegenprestatie te verwachten.

In totaal heeft de stichting intussen al 61.000 Euro voor de verkiezingskas van de VHP binnengehaald. Volgens stichtingsvoorzitter Robby Makka gaan de fundraisingsactiviteiten in Nederland de komende periode verder. De stichting voert volgens hem een "Obama style campagne" in Nederland, waarbij onder meer op bijeenkomsten mensen doneren. De stichting doneert spoedig een mobiele applicatie (app) aan de VHP. "Chan moet als nieuwe leider, de nieuwe trends gebruiken voor het voeren van propaganda." Voor CSFN is de diaspora een "deviezengenerator". Maandelijks stroomt er volgens hem twintig miljoen Euro richting Suriname, direct of indirect naar familie, vrienden en anderen.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /dWT 15-09-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics