Nickerie.Net, zondag 14 september 2014


Santokhi opent informatiecentrum in Nederland

14/09/2014 - Eric Mahabier

DEN HAAG - Chandrikapersad Santokhi heeft zondag in Den Haag, Nederland, feestelijk het ‘Chan Santokhi Foundation Nederland/VHP infocentrum’ geopend. In het gebouw is ook het ‘Diaspora Ondernemershuis’ gevestigd.

Vanuit het kantoor van ondernemer Robbie Bhoendie aan de Beeklaan is Santokhi onderbegeleiding van een Tazza-groep gelopen naar de Weimarstraat voor de opening van het VHP-infocentrum. Vanuit het kantoor van ondernemer Robbie Bhoendie aan de Beeklaan is Santokhi onderbegeleiding van een Tazza-groep gelopen naar de Weimarstraat voor de opening van het VHP-infocentrum. Foto: Eric Mahabier

Voorzitter van de VHP-Nederland Soerin Mahesh en voorzitter Robby Makka van de 'Chan Santokhi Foundation Nederland (CSFN)' juichen het initiatief van ondernemer Mayra Sewtahal, die het gebouw ter beschikking heeft gesteld, toe'.

Voor Santokhi zelf alle reden om nog eens te benadrukken dat de VHP een beleid voert dat erop gericht is alle Surinamers in de diaspora nauw te betrekken bij de ontwikkeling van Suriname. Met de Surinaamse Nederlanders erbij kent Suriname een bevolking van ruim één miljoen personen, stelde hij bij de opening. "Is één miljoen human capital" die ingezet moet worden, zei Santokhi. Hij hekelde het feit dat president Desi Bouterse en De Nationale Assemblee tot nog toe niets hebben gedaan met het diaspora beleidsdocument dat door de VHP aan het is aangeboden.

Naast het naambord heeft Santokhi ook een portret van zichzelf onthuld. De foto van de VHP-voorzitter hangt bij de ingang van de binnenzaal. Volgens CSFN-woordvoerder Kavish Partiman is bewust gekozen de foto daar te hangen. In Nederland is het traditie dat foto's van belangrijke personen bij de schoorsteen worden gehangen. Die plaats staat op dit moment leeg, want daar komt volgens Partiman na 25 mei 2015 de ambtsfoto van Chandrikapersad Santokhi als president van de Republiek Suriname.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /dWT 14-09-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics