Nickerie.Net, vrijdag 26 september 2014


Hoofdinspecteur Benschop verlaat KPS

PARAMARIBO - Hoofdinspecteur van politie Stanley Benschop die de scepter zwaait in het gewest Nickerie, staat op vertrek en is per 1 oktober geen gewestelijke politiecommandant van dit gewest. Dit heeft de scheidende hoofdinspecteur afgelopen zondag bekendgemaakt op een familiedag van de politie Nickerie te Southdrain, waar ook korpschef Humphrey Tjin Liep Shie aanwezig was.

Foto: Gewestelijke politiecommandant Stanley Benschop

Het district Nickerie valt, samen met Coronie en een deel van Sipaliwini, namelijk Apoera binnen de nieuwe organisatiestructuur van het Korps Politie Suriname (KPS) onder regio West. Na bijkans 41 jaar zijn krachten te hebben gegeven aan het KPS zegt Benschop de dienst vaarwel. De hoofdinspecteur die vorig jaar augustus de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt, kreeg van de korpsleiding een jaar verlenging.

De verlenging van het dienstverband verloopt eind september en wordt niet verlengd. Wie de opvolger van Benschop wordt is nog niet bekend. Hoofdinspecteur Benschop heeft in diverse rangen en op afdelingen gewerkt in Nickerie gedurende zijn loopbaan bij de politie. In de Jaren negentig van de vorige eeuw was de hoofdinspecteur toen als inspecteur van politie tweede klasse te werk gesteld in het ressort Wageningen als ressortcommandant.

Enkele Jaren terug werd hij aangesteld als tweede man van Nickerie, waar hij geruime tijd heeft samengewerkt met hoofdinspecteur Elfried Metroos. Toen Metroos, die onlangs het tijdelijke met het eeuwige heeft verwisseld, met pensioen ging, werd Benschop aangesteld als politiebaas van één van de grootste gewesten, namelijk Nickerie. Gedurende zijn periode als leidinggevende heeft de hoofdinspecteur het niet slecht gedaan.

Hij heeft zich vooral ingezet om orde te brengen in het verkeer. Gezien de ervaring die Benschop heeft met het district is het hem ook bekend dat autobestuurders vaak onder invloed van alcohol plaatsnemen achter het stuur, met alle gevolgen van dien. Als leidinggevende heeft hij acties ondernomen tegen deze onverantwoordelijke weggebruikers.

Hoofdinspecteur Benschop is de eer te beurt gevallen om de eerste onderscheiding voor beste manager die door het KPS is uitgereikt, in ontvangst te nemen in 2013. De scheidende gpc is ook erg geliefd onder de Nickeriaanse gemeenschap dankzij de vele maatregelen, vaak zelfs inpopulaire, die hij nam om het district vrij te houden van de criminaliteit en van de wegcriminelen, zoals hij de roekeloze weggebruikers klacht aan te duiden.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /No Spang 24-09-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics