Nickerie.Net, vrijdag 26 september 2014


Modi lanceert ‘Make in India’ campagne

 

"Ik wil niet alleen praten over goed bestuur, maar ook over effectief en eenvoudig bestuur", heeft de Indiase premier Narendra Modi donderdag gezegd bij de lancering van de ‘Make in India’ campagne. In zijn ‘Independence Day’ toespraak op 15 augustus, heeft Modi deze campagne aangekondigd om banen te scheppen en economische groei te bevorderen. “We moeten de productie verhogen en tegelijkertijd ervoor zorgen dat de jeugd ervan profiteert”, zegt Modi.

 

2f2ad94405cf7e7cd8fbd3c89b1d3c99.jpg___modi.jpgDe premier verwijst naar het succes van de Mars Orbiter Mission en zegt trots te zijn op de talentvolle wetenschappers van zijn land: “Nu kan niemand aan het talent van onze mensen twijfelen. De wereld is op zoek in Azië. Ik heb geen tijd te verspillen om uit te nodigen, ik moet gewoon het adres geven. India biedt de beste bestemming, een bruisende democratie met een enorme markt”.

25 sectoren
Het ‘Make in India’ initiatief is een ambitieus project waarmee de Indiase regeringsleider zijn land wil omvormen tot het middelpunt voor de wereldwijde productie van goederen, variërend van auto's tot software en satellieten tot onderzeeërs. Het programma identificeert 25 sectoren met de nadruk op het creëren van werkgelegenheid en verbetering van vaardigheden. Deze omvatten onder andere: auto's, chemicaliën, IT, farmacie, textiel, havens, luchtvaart, leer, het toerisme en de horeca, gezondheid, spoorwegen, auto-onderdelen, ontwerp productie, hernieuwbare energie, mijnbouw, biotechnologie, farmaceutica en elektronica.

Internationale investeerders hebben veel kritiek op complexe regels en bureaucratische rompslomp die investeringsbeslissingen uitstellen. Daardoor staat India op plaats 134 van de 189 landen in de index 2014 van de Wereldbank voor 'het gemak van zakendoen'. Modi onderkent de kritiek en wijst op het scenario van de laatste twee tot drie jaar, dat bedrijven uit India zijn vertrokken. Hij geeft aan dat zijn regering binnen drie maanden, het proces heeft omgekeerd door vereenvoudiging van regels om zaken te doen in het land.
Om dit te bereiken heeft de overheid een speciale 'investeerders cel' opgericht. Dit bureau zal als eerste referentiepunt fungeren om buitenlandse investeerders te begeleiden langs alle aspecten van de regelgeving en beleidskwesties en om hen te helpen bij het verkrijgen van wettelijke goedkeuringen. Alle centrale overheid diensten worden geïntegreerd in één enkel venster. Staten zijn geadviseerd om zelf-certificering te introduceren.

Begeleiding investeerders

Het Indiase ministerie van Binnenlandse Zaken zal alle veiligheidsmachtigingen voor investeringsvoorstellen binnen drie maanden afgeven. Een speciale cel is opgericht en operationeel om vragen van zakelijke entiteiten te beantwoorden door een nieuw gecreëerd webportaal www.makeinindia.com. De uitgebreide functie van ‘veel gestelde vragen’ op dit portaal zal investeerders helpen direct antwoord te vinden op hun algemene vragen. Een support team zal specifieke vragen binnen 72 uur beantwoorden. De investeerders cel zal hulp aan buitenlandse ondernemers bieden vanaf de aankomst in het land tot aan hun vertrek. Het initiatief zal zich ook richten op de top bedrijven in alle sectoren van de betrokken landen.

Met het oog op flexibiliteit in werktijden en een verhoogde inname van leerlingen voor training on the job, heeft de regering besloten tot wijziging van een aantal artikelen van de arbeidswetgeving. De regering is van plan om één arbeidswet voor kleine bedrijven te introduceren in december.

Modi richt zich ook op de infrastructuur: “We moeten toe naar next-generation infrastructuur, we hebben niet alleen snelwegen nodig maar ook een degelijk digitaal netwerk. De overheid zet zich in voor de ontwikkeling. Dit is geen politieke agenda, maar een overtuiging". De premier heeft sinds zijn verkiezing, van Japan en China respectievelijk 34 en 20 miljard Amerikaanse dollars voor de verbetering van de fysieke infrastructuur toegezegd gekregen.

 

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /NSS 25-09-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics