Nickerie.Net, maandag 29 september 2014


NPS vastberaden om met partners verkiezingswinst te behalen

De Nationale Partij Suriname (NPS) heeft haar visitekaartje afgegeven op weg naar de verkiezing van mei 2015. De jongeren hadden een prominente rol bij de viering van het 68-jarig bestaan van de 'groene partij'. De nieuwe voorzitter van de Jongerenraad, Rubiella van Hekelen, is zaterdag benoemd en geïnstalleerd nadat Gordon Touw Ngie Tjouw vrijdag schriftelijk bedankte. De NPS heeft haar verkiezingscampagne geproclameerd en maakt zich samen met de samenwerkende partners op om het roer van het land over te nemen.

1f537717c75e7e134c524d302953da5b.jpg___rusland_ranu.jpgNPS-voorzitter Gregory Rusland zondag bij aankomst in partijcentrum Grun Dyari. (Foto: Ranu Abhelakh)

Partijleider Gregory Rusland zei dat er op diverse gebieden crises heersen in het land. Er is een crisis rond de Volksgezondheid, waarbij het volk geteisterd wordt door het Chikungunya-virus. De energiecrisis is gaande, terwijl dat niet het geval was in 2010 bij de machtswisseling. Rusland benadrukte dat er te veel geld wordt uitgegeven.

In 2013 is 1 miljard SRD meer uitgegeven dan verdiend. In de afgelopen zes maanden is er al meer dan half miljard meer besteed, zonder dat er inkomsten ertegenover staan. Hij en zijn partners BEP, SPA, DA91, KTPI, Pertjajah Luhur en VHP zeiden dat de regering veel schulden maakt waarmee de nieuwe combinatie zal zitten wanneer de regeermacht wordt overgenomen. De komende maanden naar de verkiezing toe zullen volgens Rusland populistische projecten worden uitgevoerd om verkiezingswinst te behalen.

Combinatie het antwoord

De NPS-voorzitter merkte op dat de regering een beleid voert dat niet zodanig samengesteld is dat zaken op elkaar zijn afgestemd. Het ministerie van Planning is opgedoekt, waardoor er volgens Rusland minder aandacht is voor het planapparaat. Voor elke ontwikkeling is er een gedegen plan nodig. Na mei 2015 zullen terstond jonge mannen en vrouwen bij elkaar komen om plannen uit te werken voor de toekomst van het land. Er is tijd voor verandering aangebroken.

De NPS en haar partners maakten onomwonden duidelijk dat het gaat om het behalen van verkiezingswinst. Met mooie plannen en de beste deskundigen zal het niet lukken het land tot ontwikkeling te brengen als de regeermacht niet wordt overgenomen. Benadrukt werd dat de samenwerking die tot stand is gekomen de garantie is voor het behalen van verkiezingswinst. "Wilt u continuering van het huidige beleid? Wilt u dat deze regering doorgaat na 2015? Het antwoord is duidelijk 'nee'. Je moet niet bij 'nee' alleen laten, maar verantwoordelijkheid nemen. Vandaar de strategie van de combinatie om de verkiezing te winnen. NPS staat voor toekomstperspectief, voor duurzame economische groei, voor integriteit, betrouwbaarheid, natievorming, goed bestuur", somde Rusland op.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /NSS 29-09-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics