Nickerie.Net, vrijdag 03 oktober 2014


Verklaring oppositionele partijen over verlaten vergaderzaal

De lege stoelen van de oppositie tijdens de jaarrede van de president. (Foto: Raoul Lith) De samenwerkende oppositie in De Nationale Assemblee heeft na de beëindiging van de jaarrede van president Desi Bouterse een verklaring uitgegeven. De fracties van het Nieuw Front, Pertjajah Luhur en BEP zeiden in een persconferentie die belegd werd, dat ze wederom een signaal hebben gegeven aan de regering. Kort nadat het staatshoofd met zijn rede begon, verlieten de oppositieleden de vergaderzaal. Ze volgden de toespraak van Bouterse in de fractiekamer.

a3ce800008e1d73a0f667ce6baa31085.jpg___lege_banken.jpgDe verklaring luidt als volgt: De samenleving gaat gebukt onder crises in diverse vormen en sectoren. We noemen o.a de gezondheidssector, de financiële sector, de veiligheid en de politiek bestuurlijke sector. De regering heeft in de afgelopen 4 jaren getoond vele beloften te doen aan de samenleving die niet gerealiseerd worden.

De president wenst slechts in monologen in DNA zijn bijdrage te leveren en desavoueert dit instituut bij regelmaat publiekelijk en beantwoordt geen brieven van parlementariërs. Dit terwijl:

Het bovenstaande in acht nemende en het feit dat het draagvlak van deze regering zowel in DNA alsook in onze samenleving enorm is geslonken en daarmede een afnemend vertrouwen in het bestuur van deze regering (de president) maakt dat wij de president het signaal geven dat hij in de resterende maanden de koers drastisch moet omgooien van populistisch naar realistisch, goed en transparant bestuur. Een beleid te voeren van nationale eenheid in plaats van anderen uitsluiten in het bijdragen aan duurzame ontwikkelingen.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /NSS 03-10-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics