Nickerie.Net, woensdag 08 oktober 2014


Santokhi: Dino bracht land in gevaar om klein beetje geld

Hij is bereid geweest om dit land in gevaar te brengen voor een klein beetje geld. Woorden van VHP-voorzitter, Chandrikapersad Santokhi in het Nederlandse tv- programma ‘Een Vandaag’. Santokhi, Iwan Brave(journalist) en Roy de Miranda gaven hun mening over de aanhouding van Dino Bouterse.

http://www.gfcnieuws.com/wp-content/uploads/2014/10/dino-bouterse.pngDino Bouterse

Dino Bouterse heeft in augustus in de VS een schuldbekentenis afgelegd. De 41-jarige zoon van president Desi Bouterse kan daardoor strafvermindering krijgen.

Bouterse junior zit al een jaar in New York in de cel op verdenking van cocaïnesmokkel naar de VS, wapenhandel en het aanbieden van hulp aan Hezbollah-strijders. In werkelijkheid ging het om een Amerikaanse undercoveragent. De Libanese Hezbollah-beweging staat op de Amerikaanse lijst van terreurorganisaties.

Dino Bouterse gaf onder meer toe dat hij iemand een vervalst Surinaams paspoort heeft bezorgd van wie hij dacht dat die lid was van Hezbollah. Ook erkende hij dat hij cocaïne naar de VS wilde smokkelen en dat hij een verboden wapen heeft gedragen.

“Een klucht. Dit alles is in mekaar gezet om dichterbij de vader(red: president Bouterse) te komen”, zei de Miranda aan Een Vandaag met betrekking tot het bovenstaande.

Santokhi: “wat als de geheime agenten geen geheime agenten waren? dat het inderdaad die grote jongens waren van Hezbollah, die internationale terreurorganisatie; wat zou er nu vandaag met Suriname aan de hand zijn”, vraagt hij.

Santokhi vindt niet dat de president zich afzijdig kan houden. “Het is geen privé, maar een zaak van de staat. Bouterse junior zou die strafbare feiten hebben gepleegd toen hij nog lid was van de CTU.”

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /GFC 08-10-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics