Nickerie.Net, woensdag 08 oktober 2014


Vies en vuil: Brunswijk, Bouterse, Kesho, Gordon, Jeniffer Silos

Blij was ik. Zondagmiddag. Ik kreeg de bevestiging dat de president zaterdag niet zijn eigen wedstrijd aftrapte in het Andre Kamperveen Stadion. Ik hoopte dat hij verstek heeft laten gaan uit protest tegen het besluit van het SVBhoofdbestuur om de straf van Ronnie Brunswijk terug te draaien. "Daar hangt een vies luchtje aan", moet hij hebben gedacht. Dat hij weigerde op één veld te staan met één van de mannen die ons voetbal kapotmaakt. Dat een stemmetje in zijn hoofd zei: "Dit kan ik niet maken. Nauwelijks Clarence Seedorf onderscheiden, als teken dat ik de sport serieus neem, en dan deze franchepane. Nee, in deze poppenkast zal ik Desiré Delano Bouterse niet figureren. Nooit, never, nunca!" Helaas, helaas, helaas. Geen kwestie van consequent gedrag. Bouta had gewoon geen zin. Waarschijnlijk ergens anders een veel leuker verzetje dan zijn 'partner in crime' met diens grote buik over het veld te zien hollen. Wantop een consequente houding heb ik Desi nog nooit kunnen betrappen, of het moet zijn dat hij consequent inconsequent is.

Zoals zijn belofte om nooit met diezelfde Brunswijk en Somohardjo samen te werken, om prompt na de verkiezing dat juist wel te doen. Of zoals in 2000 toen in 'Bakana Tori', destijds op Kankantrie, een opname van een wijkvergadering te horen was. "Den saka saka verrader", verwijzend naar Jules, Errol en hun DNP 2000-trawanten die hem een vuile streek hadden geleverd. Aan de Benjaminstraat zouden ze in het vervolg persona non grata zijn. "Brieb, brab", zei Baas, als teken dat de deur voor de verraders voorgoed dichtzat. Misschien dat mijn vriend Limbo uit zijn stoffige archiefkamer deze opname nog eens tevoorschijn kan toveren.

Tegenwoordig mogen Jules en Errol meegraaien in de pot. Wat ik dan wel weer leuk vond aan de vertoning in het Andre Kamperveen Stadion is dat, bij afwezigheid van de president, de vicepresident de aftrap verrichtte. Met nadruk op het woordje 'vies'. Want ik kan de bobo's aan de Letitia Vriesdelaan niet anders bestempelen dan een vieze bende. Wat hebben ze gekregen voor hun vuile, gemene streek over het hoofd van arbiter Riedewald? Kom op jongens, zeg het ons! John, Daya-sankar….en heeft Kesho ook niet iets in de SVB-melk te brokkelen als het gaat om straffen? Ik ben ook benieuwd hoeveel Vinkie, die zelf arbiters opleidt, heeft gekregen om dinsdag Bakana de Tori te komen Draaien. Misschien moet de voormalige leraar zijn naam veranderen in Hedwig Vink-Wolf in Schaapskleren.

Gelukkig verscheen de president woensdag wel in zijn eigen poppenshow, De Nationale Assemblee. Alleen gaven de oppositiepoppetjes het al na één volzin op. Geen zin in dat theater. En die arme coalitiepoppetjes huilden vervolgens krokodillentranen omdat hun meester zou zijn geschoffeerd. Uit respect voor het staatshoofd hadden ze niet weg mogen lopen. Precies zoals de hele NDP-fractie niet wegliep in 2007 tijdens de jaarrede van president Venetiaan. En precies zoals diezelfde NDP-fractie bleef zitten tijdens de toespraak van president Venetiaan bij de vergadering in november 2005 ter ere van dertig jaar Srefidensi. En precies zoals de NDP-fractie in diezelfde vergadering respect toonde toen de regeringsleider van een bevriende natie een felicitatieboodschap uitsprak.

Kijk, als de huidige coalitie nu had gezegd: "We hebben toen president Venetiaan en zijn gast geschoffeerd en bieden daar alsnog onze excuses voor aan", dan had ik hun kritiek woensdag begrepen. Alleen praten ze het tot vandaag de dag goed dat ze destijds zijn weggelopen. Viel me ook vies tegen van Jennifer Van Dijk-Silos die woensdag meeging in de hypocriete klaagzang van de coalitie. Ach ja, als je afhankelijk bent van Desi om onafhankelijk voorzitter te blijven, dan ben je best bereid een en ander te vergeten. Zo gaat dat in de politiek. Wiens brood men eet…

Over brood gesproken. De tijd heeft ons heel snel geleerd waarom onze principiële Gordon de NPS verliet. Hij wilde zijn brood verdienen bij minister Adna. En ik laat me natuurlijk niet in de maling nemen met zijn zogenaamd principieel standpunt dat hij bedankt voor de job. Als je echt principes hebt, bedank je niet OMDAT de minister toegeeft dat je met een baan bent omgekocht. Want had je het dan wel geaccepteerd als het niet naar buiten was gekomen? Als je echt principes hebt, bedank je OMDAT je de baan NU PAS krijgt, na drie jaren, nu je jouw partij een dolksteek in de rug hebt verkocht. Rest ons af te wachten waar deze jonge charlatan uiteindelijk voet aan de politieke grond zet. Mocht het nergens meer lukken, dan weet ik een goede optie: de SVB. Daar zijn ze ook niet vies van vuil spel.

giwani@hotmail.com

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /dWT 08-10-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics