Nickerie.Net, vrijdag 10 oktober 2014


Hoofdbestuur NDP moet afgezet worden

Ramon de Freitas, ex-NDP’er en gewezen adviseur van president Desi Bouterse vindt dat dissidenten binnen de Nationale Democratische Partij(NDP) actie moeten ondernemen om het hoofdbestuur af te zetten als zij van oordeel zijn dat er een nieuwe wind moet waaien binnen de partij. De Freitas deed deze uitspraak dondermorgen in het programma ABC Actueel.

Ramon de Freitas

“Alles draait om Bouterse, hij regeert het land en de rest volgt. Als er corruptie is, is Bouterse ook corrupt”, liet de Freitas zich uit tegenover de presentator Wayne Telgt. Volgens de ex-NDP’er viert de corruptie hoog tij en zal Bouterse niet optreden.

“Bouterse is de NDP en de NDP is Bouterse. Er moet actie ondernomen worden om het hoofdbestuur van de NDP, maar vooral Desi Bouterse af te zetten, wil men de partij zuiveren. Nu wordt slechts gewerkt voor een klein deel, dat zich bovendien ook verrijkt met staatsmiddelen”.

De Freitas vervolgt met: “Bouterse heeft heel Suriname in zijn hand. Eenieder wordt afgeluisterd. Ik hoor van top NDP’ers dat iedereen wordt afgeluisterd en achtervolgd. De NPS, VHP, eenieder wordt afgeluisterd”.

De Freitas is ervan overtuigd dat de NDP de verkiezingen van 2015 niet zal winnen, want “de NDP heeft nooit een verkiezing gewonnen, ook in 2010 niet. De Mega Combinatie heeft maximaal 23 zetels behaald en NF 27 zetels- 14 van de reguliere NF-combinatie en de rest van AC en PL. Vanaf ’87 heeft NF geen enkele verkiezing verloren. Dat partijen overlopen, is geen overwinning”.

Hij zei tenslotte een bang voorgevoel te hebben als het NF de verkiezingen in 2015 niet wint, maar de huidige regering weer aan de macht komt. Waarvoor hij bang is, wenste hij niet prijs te geven.

“Ik hoop dat de gemeenschap goed luistert; kijk goed om je heen, luister naar wat er gezegd wordt en maak zelf je analyse, neem je conclusie en besluit wat jij denkt dat voor Suriname het beste is”, Aldus de Freitas.

De Freitas, die jarenlang juridisch-adviseur en fervente aanhanger van Bouterse is geweest, heeft de NDP officieel in 2009 de rug toegekeerd. Hij was vanaf 2005 niet meer actief in de partij.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /GFC 10-10-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics