Nickerie.Net, dinsdag 14 oktober 2014


Bevoegdheden Ameerali door Bouterse verder uitgehold - voor ABOP de maat vol

Het hoofdbestuur van de Algemene Bevrijdings en Ontwikkelings Partij (ABOP) en haar structuren hebben, voorzitter tevens coalitieleider Ronnie Brunswijk, om opheldering gevraagd over de positie van vicepresident (vp) Robert Ameerali. Dit meldt Starnieuws. De afgelopen week zijn enkele tekeningsbevoegdheden van de vp tevens ABOP-topper ontnomen door president Desi Bouterse. Het gaat om zaken over de werving van personeel in overheidsdienst die sinds kort bij minister Edmund Leilis van Binnenlandse Zaken ligt. Hiermee lijkt ABOP het zelfde lot te gaan ondervinden, zoals het in het verleden is gebeurd met de PL. Toenemende populariteit van ABOP ten koste van de NDP zou hieraan ten grondslag liggen. NDP zou ABOP de pas willen afsnijden door zoveel mogelijk NDP-ers aan functies te helpen ten koste van ABOP-ers.

ae1416b9dcd16a75eeb6623d518ca9a4.jpg___ameerali_kab_vp.jpgVicepresident Robert Ameerali

Het hoofdbestuur en de structuren van de partij zijn niet te spreken hierover. Ze willen duidelijkheid. Vandaag komt de partij in een spoedvergadering bijeen, waarbij Brunswijk verder tekst en uitleg zal moeten geven. De partij vindt dat zij de zaak-Ameerali niet zal laten voor wat het is. Eerder heeft zij al ervaren dat bij Sociale Zaken en Volkshuisvesting enkele bevoegdheden waren ontnomen. Nu gebeurt dit ook met de vp. De partij meent dat zij een volwaardige partner is binnen de coalitie waarmee niet gesold moet worden. Zij zal vandaag een krachtig standpunt innemen waarmee Brunswijk verder moet richting de president.

Brunswijk om een reactie gevraagd, zegt dat het hoofdbestuur en de structuren hem inderdaad om opheldering hebben gevraagd. Dit zal in een spoedbijeenkomst van de partij nader worden besproken. Hij geeft aan dat nog voordat de partij in beroering was, hij president Bouterse al gevraagd had over de laatste ontwikkelingen. Dit was op 10 oktober. Brunswijk wilde ook over de zaak van de goudzoekers van Balingsoela met de president rond de tafel. De leiders hebben toen afgesproken na de verjaardag van de president over deze kwesties te zullen praten.


Structuren Abop willen besluit Bouterse ongedaan zien

14/10/2014 dWT

Ronnie Brunswijk temidden van ABOP-partijgenoten tijdens de Avond Tweedaagse in Nickerie.Ronnie Brunswijk temidden van ABOP-partijgenoten tijdens de Avond Tweedaagse in Nickerie. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De structuren van de politieke partij Abop willen dat president Desi Bouterse terugkomt op zijn besluit de bevoegdheid om ambtenaren aan te nemen naar Binnenlandse Zaken over te hevelen. De bevoegdheid moet terug van de minister van Binnenlandse Zaken naar de vicepresident. Dit hebben zij maandagavond gezegd tegen voorzitter Ronnie Brunswijk in een spoedbijeenkomst van de partij.

Zonder dit met coalitiepartner Brunswijk te bespreken, heeft het staatshoofd de vicepresident de bevoegdheid, om overheidspersoneel in dienst te nemen, ontnomen. De structuren zien dit als miskenning van de partij, omdat het Abop is die Ameerali heeft voorgedragen voor de functie. Brunswijk zegt de partijstructuren te hebben gevraagd geduld te hebben, zodat hij dit met de president  kan bespreken. "Maar wij gaan dit niet zo laten. En als het een politiek besluit is, dan gaan wij ons verzetten".

Brunswijk zegt dat zijn partij bij de besluitvorming betrokken had moeten worden, niet alleen omdat de vicepresident uit de Abop-gelederen komt, maar meer nog omdat de partij deel uitmaakt van de coalitie. Brunswijk zou Bouterse om een gesprek hebben gevraagd. De president heeft hem toegezegd dat dit spoedig aan de orde komt.

Uit een resolutie, bekrachtigd door president Desi Bouterse, blijkt dat sinds 1 oktober 2014 de bevoegdheid om overheidspersoneel in dienst te nemen, niet meer bij de vicepresident maar bij de minister van Binnenlandse Zaken ligt.

right:

Nickerie.Net /FOS Network / dWT 13-10-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics