Nickerie.Net, donderdag 23 oktober 2014


Santokhi zoekt steun in Europa

VHP-voorzitter Chan Santokhi was van 10 tot en met 22 oktober in Europa voor het uitvoeren van diverse werkzaamheden, waaronder participatie aan de 131ste Vergadering van de Inter-Parlementaire Unie (IPU) die in Genève werd gehouden, meldt de partij in een persbericht. De IPU-vergadering bleek samen te vallen met de jaarlijkse Jagernath Lachmonlezing in Nederland.

VHP-voorzitter Santokhi op de bijeenkomst van de Chan Santokhi Foundation Nederland. Foto Disha MediaSantokhi was in Nederland de speciale gast op een Divali-festiviteit waar ook de Nederlandse oud-ministerpresident Ruud Lubbers als keynote speaker fungeerde en ook de Haagse wethouder Rabin Baldewsingh tot de eregasten behoorde.

De VHP-voorzitter ging tevens voor een bliksembezoek naar de Franse hoofdstad, Parijs, waar hij een onderhoud had met de directeur voor het Westelijk Halfrond van het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken, José Gomez. Er werd tijdens dit onderhoud gesproken over de toekomstige relatie tussen Suriname en Frankrijk.

Het bezoek van Santokhi werd in Nederland afgesloten. De VHP-ondersteuningsgroep “Chan Santokhi Foundation Nederland (CSFN)” organiseerde zondag voor Santokhi een bijeenkomst. Volgens de organisatie bezochten honderden personen de bijeenkomst, waaronder ook de minister van Overseas Affairs van de Indiase deelstaat Uttar Pradesh, die voor staatszaken enkele dagen in Nederland vertoefde.

In zijn slotrede riep Santokhi de aanwezigen op om familie, vrienden en kennissen in Suriname ervan te overtuigen bij de aanstaande verkiezingen in het belang van de natie hun stem uit te brengen op de Oranjepartij. “Laat u zich daarbij leiden door de V van de VHP die garant staat voor: Veiligheid, Vrede en Voorspoed”, aldus de VHP-voorzitter.

Copyright:

Nickerie.Net /SRHerald 23-10-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics