Nickerie.Net, maandag 03 november 2014


Badrisein Sital distantieert zich van Amnestiewet

In navolging van de voormalig militair en 8- decemberverdachte, Edgar Ritfeld, heeft nu ook de ex-militair, NDP’er en verdachte in het 8-decemberproces, Badrisein Sital, zich gedistantieerd van de Amnestiewet. Sital zegt geen gebruik te willen van de wet die in 2012 door het parlement is aangenomen. Dit heeft hij reeds medegedeeld aan zijn advocaat.

Sital wordt samen met vierentwintig anderen, onder wie Desi Bouterse, verdacht van betrokkenheid bij de standrechtelijke executie van vijftien tegenstanders van het bewind in 1982. De Amenstiewet schrijft voor dat verdachten van de moorden, die in 1982 plaatsvonden, niet vervolgd kunnen worden. Net als Ritfeld zegt Sital dat hij gewoon berecht wil worden.

Sital verschijnt al zeker 1,5 jaar vaker in het nieuws vanwege ontevredenheid over de gang van zaken binnen NDP Saramacca. Hij was daar de politieke coördinator, echter besloot de leiding van de partij Robby Malhoe deze functie te geven. Vanwege aanhoudende ontevredenheid werd uiteindelijk NDP-topper, Jules Wijdenbosch, belast met de coördinatie van Saramacca.

right:

Nickerie.Net / GFC 03-11-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics