Nickerie.Net, dinsdag 04 november 2014


Sital: Dit is geen rancune tegen NDP

04/11/2014  - Gilliamo Orban

PARAMARIBO - “Ik heb geluiden opgevangen dat ik op rancune uit ben tegen de NDP, maar dat is helemaal niet waar. Ik wil alleen dat mijn naam gezuiverd wordt. Ik had nooit op de verdachtenlijst moeten zijn gekomen. Dit is puur een persoonlijke zaak”. Woorden van Badrisein Sital, vooraanstaand NDP'er en in 1980 betrokken bij de militaire staatsgreep onder leiding van Desi Bouterse, zal deze week het Hof van Justitie (HvJ) vragen om heropening van het 8 decemberproces.

Badrisein SitalSital wil daarmee bewerkstelligen dat hij van de lijst van verdachten wordt gevoerd. Hij zegt dat het verzoek aan het HvJ niets te maken heeft met het feit dat hij op gespannen voet leeft met de NDP-leiding. Sital uit regelmatig via de media kritiek op de partij. Een verzoek van hem tijdens het vooronderzoek naar de decembermoorden dat in 2002 begon, om zijn naam van de verdachtenlijst te voeren werd niet ingewilligd omdat hij dat te laat had ingediend. Sital had vervolgens een kortgeding willen aanspannen tegen het HvJ, maar dat is volgens hem niet mogelijk.

De Krijgsraad heeft in 2012 het 8 decemberproces geschorst nadat de Amnestiewet is aangenomen. Deze Amnestiewet zorgt ervoor dat de verdachten geen straf zullen krijgen. Op de vraag waarom hij niet in hoger beroep gaat tegen die schorsing, zegt Sital dat hij in samenspraak met zijn advocaat heeft gekozen om een verzoek in te dienen bij het HvJ.

right:

Nickerie.Net / dWT 04-11-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics