Nickerie.Net, vrijdag 14 november 2014


Korps Politie Suriname: 'Geen sprake van valse aangifte door Jhauw'

Politie weigert verder commentaar

Korps 'betreurt verwarring' door 'incorrecte informatie'.....

De politie blijkt behoorlijk te hebben geblunderd in haar berichtgeving inzake de zaak Jhauw en dat is nog zacht uitgedrukt. Het korps laat vandaag, dinsdag 11 november 2014, in een persbericht terug te komen op eerdere berichtgeving waarin het vermoeden werd uitgesproken, dat ondernemer Ramsoender Jhauw een valse aangifte had gedaan tegen Dassasingh die hem zou willen vermoorden. De politie meldt ook, dat een geen sprake is van een valse aangifte door Jhauw.

Volgens de politie is er op basis van deze ontwikkelingen een nieuw perspectief in de zaak ontstaan. Voorts meldt het persbericht dat het onderzoek in de zaak nog in volle gang is.

Wat wel staat vast dat de vermeende huurmoordenaar is teruggekomen op zijn verklaringen. 'Bij voortzetting van het onderzoek is de informant teruggekomen op de in eerste instantie afgelegde verklaringen en heeft hij verklaard dat zijn eerdere verklaringen onjuist waren.'

Op de vraag of de politie voorbarig is geweest door dit te stellen, wil politiewoordvoerder Humphrey Naarden niets zeggen. 'We hebben een weloverwogen statement uitgebracht en gaan geen commentaar leveren. De zaak is nog in onderzoek.'

De politie bestempelt de incorrecte informatie als een verwarring en betreurt dat deze is ontstaan. Zij verontschuldigt zich voor ontstane ongerief. Jhauw werd, nadat zijn 'valse aangifte' bekend werd, door verschillende mensen in de samenleving, waaronder mediawerkers, 'onderuit gehaald', zo schrijft de Ware Tijd.

De vraag is nu of Dassasingh werkelijk een rechtszaak tegen Jhauw gaat aanspannen vanwege de door deze gedane uitspraken over de ondernemer. Maar, Jhauw zou met de nieuwe verklaring van de politie het korps voor het gerecht kunnen dagen, omdat die zijn naam heeft bezoedeld...... De laatste woorden in deze zaak zijn ongetwijfeld nog niet gesproken en geschreven.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /DSK 13-11-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics