Nickerie.Net, maandag 17 november 2014


Bevolking Nickerie aan voor 'diabetes'-wandelloop

Onder het thema ‘Feti diabetes tide, gi wan gesontu tamara’ hebben jong en oud de route afgelegd. Beide organisatoren zijn zeer te spreken over de opkomst. Het evenement was georganiseerd in het kader van Wereld Diabetes Dag op 14 november.

d20da352396693aac55e67e5cb50e11a.jpg___gym_nic.jpgGemotiveerd doen de deelnemers hun warming-up. De animo zat er bij de Nickerianen goed in. Meer dan vierhonderd personen hebben deelgenomen aan de vijf kilometer wandel/trimloop in het rijstdistrict. Het Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie en Rotaract Club F.R..E.S.H. hadden het evenement zaterdag georganiseerd.

De serviceclub heeft het Streekziekenhuis ook glucosemeters, strips, beddenlakens en handschoenen geschonken. In de ochtend was er een mini gezondheidsbeurs op de parkeerplaats tussen de Emmastraat en de Westkanaalstraat. Personen konden er informatie krijgen over onder andere suikerziekte, overgewicht en hoge bloeddruk. Meer dan 350 personen hebben de kans aangegrepen om zich te laten prikken en hun body mass index te berekenen. Zo’n tien mensen zijn verwezen naar de huisarts of specialist voor hun afwijkende bloedsuikerspiegel.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /NSS 17-11-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics