Nickerie.Net, maandag 17 november 2014


Castelen: Bouterse ab’ krabita anu

16/11/2014 - Fariel Menso

PARAMARIBO - Voorzitter Guno Castelen van de Surinaamse Partij van de Arbeid (SPA) heeft zaterdag tijdens een structurenvergadering van zijn partij ferme kritiek geleverd op president Desi Bouterse. Hij hield zijn gehoor voor dat er allerlei projecten worden geļnitieerd, zonder gedegen voorbereiding.

SPA-voorzitter Guno Castelen (links) luistert aandachtig naar partijgenoot Ewald Gefferie, zaterdagavond in het partijcentrum tijdens een structurenvergadering.SPA-voorzitter Guno Castelen (links) luistert aandachtig naar partijgenoot Ewald Gefferie, zaterdagavond in het partijcentrum tijdens een structurenvergadering. Foto: Irvin Ngariman

"De president maakt examen voordat hij heeft gestudeerd. Het resultaat daarvan is fiasco. Yu ab' krabita anu. Al de projecten waarmee u begint mislukken", zei Castelen. "De naschoolse opvang, een prachtig project. Verkeerd uitgevoerd, omdat corruptie voorhand heeft." Hetzelfde zou gelden voor het woningbouwprogramma en het treinproject, die volgens de SPA-voorzitter slecht zijn voorbereid. "Er komt een spoorbaan, waarbij een kanaal gedempt moet worden om weer een kanaal te graven."

De SPA-voorzitter zei blij te zijn dat Bouterse de Anton de Kom Universiteit van Suriname een bezoek heeft gebracht, maar ook dat zou slecht zijn voorbereid. "Ook daar heb je examen gemaakt zonder te studeren. Je hebt mensen daar in het bestuur. Zij konden je tijdig informeren dat de studenten internet nodig hebben. Dat de toiletten en lokalen niet voldoende zijn. Als je had gestudeerd, dan was je zaken gaan doen op de universiteit. Dan had je direct wifi geļnstalleerd. Dan had je gelijk zaken gedaan die noodzakelijk zijn voor het hoger onderwijs."

Castelen stelde dat na vier jaar de schuld voor het mislukken van projecten niet meer in de schoenen van adviseurs kan worden geschoven. "Je bent niet in staat de adviezen te beoordelen. De fout ligt bij de president."

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /dWT 01-10-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics