Nickerie.Net, maandag 17 november 2014


SPA wil optreden tegen misbruik politieke podia

17/11/2014 - Fariel Menso

PARAMARIBO - Hoofdbestuurslid Ewald Gefferie van de Surinaamse Partij van de Arbeid (SPA) wil dat er meer acties komen tegen mensen of partijen die ‘misbruik’ maken van politieke podia. Hij doelt vooral op acties zoals vorige week tijdens een massameeting van de Algemene Bevrijdings en Ontwikkelingspartij (Abop) in Beekhuizen waar Abop-leider Brunswijk geld uitdeelde aan vooral vrouwen.

Vorige week hield de Abop een wijkbijeenkomst in Beekhuizen. Leider Ronnie Brunswijk deelde daar geld uit, dit tot misnoegen van de SPA-topper Ewald Gefferie. Vorige week hield de Abop een wijkbijeenkomst in Beekhuizen. Leider Ronnie Brunswijk deelde daar geld uit, dit tot misnoegen van de SPA-topper Ewald Gefferie. Foto: dWT Archief

Gefferie spreekt van een aanval op normen en waarden van de samenleving. "Moreel verval. Vrouwen kwamen op het podium om geld te halen en dan wordt aan hen gezegd je moet je nummer achterlaten. We horen niets van de vrouwenorganisaties. We roepen ze op om dit af te keuren", aldus Gefferie zaterdag na een structurenvergadering van de SPA.

Gefferie beschuldigt de Abop ervan stemmen van burgers te kopen. "Ze maken misbruik van de situatie van burgers. Vrouwen en jongeren moeten dansen om geld te krijgen om op die manier stemmen te kopen en de verkiezingen te beïnvloeden. Waar zijn de jongerenorganisaties?"Ook zou het Onafhankelijk Kies Bureau kunnen optreden, vindt de SPA'er.

Het kan er bij Gefferie ook niet in dat de Abop-ministers Edward Belfort van Justitie en Politie en Alice Amafo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting aanwezig waren en niet corrigerend hebben opgetreden.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /dWT 17-11-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics