Nickerie.Net, maandag 17 november 2014


Sital gedesillusioneerd over NDP-kameraden en Bouterse

16/11/2014  - Ivan

PARAMARIBO - Badressein Sital, een van de oprichters van de NDP, is “gedesillusioneerd over zijn kameraden”. De partij is ontspoord van de ideologische grondslag, overgenomen door het kapitaal en voorzitter Desi Bouterse houdt zich niet aan zijn woord. Dat zei Sital zondag in het actualiteitenprogramma ‘Welingelichte kringen’ op Radio ABC.

Sital herkent de koers van de NDP niet meer. Volgens hem heeft er sinds Bouterse president werd een "radicale ideologische koerswijziging' plaatsgevonden. De partij wordt in een wurggreep gehouden door kapitaalkrachtige personen die uit zijn op maximalisatie van hun vermogen via politieke machtsposities. Tussen tachtig en negentig procent van het managementteam van de NDP bestaat nu uit mensen met kapitaal en op schoot zitten bij de politieke machthebbers. "Het kapitaal is op slinkse manier in de partij geslopen", zegt Sital.

Sital had hij Bouterse gevraagd bepaalde personen weg te houden uit het machtscentrum. Bouterse had beloofd dat de personen die Sital had genoemd in "geen vijf kilometer" van zijn kabinet mochten komen. Het zijn volgens de top-NDP'er juist deze personen die nu een dikke vinger in de pap hebben.

Wat zijn politieke koers betreft, stelde Sital dat Bouterse het moet hebben van verdeel- en heerstactieken om zijn macht te kunnen consolideren.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /dWT 17-11-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics