Nickerie.Net, zaterdag 22 november 2014


“Mi o soet’ yu mars kiri, mi na Bouta man”

Eerder deze week zou de NDP-topper Bisnoepersad Dalloesingh partijgenoot Dewkoemar Parmessar hebben bedreigd. Parmessar vertelt dat hij zich bevond op het voetbalveld te Henar, totdat hij benaderd werd door Dalloesingh. Dalloesingh vroeg Parmessar herhaaldelijk of hij hem kent. Parmessar gaf bevestigend antwoord. Dalloesingh bleef zijn vraag herhalen en verhoogde zijn toon. Parmessar antwoordde hem toen dat hij in geen enkel opzicht het recht heeft om op hoge toon tot hem te praten. Er ontstond toen een woordenwisseling tussen het tweetal, waarna Dalloesingh een pistool tevoorschijn haalde. Volgens Parmessar richtte hij het op hem. “Mi o soet’ yu mars kiri, mi na Bouta man zei hij”, vertelt Parmessar.

Volgens Parmessar is Dalloesingh naar hem toe gestapt, omdat hij ergens heeft gehoord dat hij zijn moeder heeft uitgescholden. Parmessar die zichzelf wilde verdedigen, zocht naar een voorwerp om zijn tegenstander ermee aan te vallen. Kort daarna is hij naar het politiebureau van Henar geweest om een aangifte te doen. Dalloesingh volgde hem. Volgens Parmessar begon Dalloesingh leugens te verkondigen. Hij zei dat Parmessar hem heeft bedreigd hem te willen vermoorden en dat hij zichzelf heeft verdedigd. De politie luisterde niet meer naar Parmessar en weigerde om een aangifte op te nemen. Nadat Dalloesingh het politiebureau verliet, zei een politie-agent tegen hem dat hij niet veel kan doen, omdat Dalloesingh een partijtopper is.

Parmessar geeft aan dat hij daarna naar het politiebureau van Nieuw Nickerie is gegaan om een aangifte te doen. Hij zegt dat er ondertussen een onderzoek is in deze kwestie. Gewestelijk politiecommandant Robert Rakijo hiermee geconfronteerd, geeft aan dat er helemaal geen sprake is van bedreiging. “Dalloesingh heeft wel een vuistvuurwapen, maar hij heeft het helemaal niet tevoorschijn gehaald. Er was slechts een woordenwisseling tussen het tweetal en het is geëscaleerd. Maar Dalloesingh heeft helemaal geen vuistvuurwapen gericht op Parmessar”, zei de gpc. Opnmerkelijk is dat eerder de heer Dalloesingh zelf heeft verklaard dat hij wel zijn vuurwapen tevoorschijn heeft gehaald.

Het is niet de eerste dat de politie zich afzijdig probeert te houden wanneer een bekende NDP-er een misdaad begaat. In dit geval heeft de GPC zelfs verklaard dat Dalloesingh geen vuurpwapen heeft gericht, in tegenstelling tot wat de heer Dalloesingh al eerder had verklaard. Ook in andere gevallen hebben slachtoffers eerder geen beklacht kunnen doen tegen misdaden van NDP-ers in Nickerie. Keer op keer zijn mensen als Doekhie tussen in gesprongen om zaken te laten seponeren. In een eerdere verkrachtingszaak moesten familieleden uiteindelijk naar Paramaribo gaan bij onafhankelijke instanties om gehoor te kunnen krijgen.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /DBS / Fos Network 22-11-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics