Nickerie.Net, zaterdag 22 november 2014


Organisaties bundelen zich tegen komst spoorlijn

22/11/2014  - Redactie dWT Online

PARAMARIBO - Zeven organisaties hebben zich uit onvrede en protest tegen de komst van de spoorbaan Paramaribo-Onverwacht gebundeld in het 'Comité Belangenbehartiging Indira Gandhiweg'. Dat melden ze zaterdagmiddag in een communiqué. Het gaat om de bushouders op de routes PL, PO, POB, PBO, POZ, taxihouders, de detailhandel, winkeliers, pompstations, autohandelaren, kleine en middel grote ondernemingen en het comite 'Behoud woongenot Indira Gandhiweg West'.

Het huidige plan van de regering is voor de zeven organisaties onacceptabel, "omdat het verregaande negatieve consequenties voor zowel de burgerij als het zakenleven zal inhouden. Dit terwijl er voldoende alternatieven zijn om hetzelfde doel te bereiken", luidt een passage uit het communiqué . Het comité heeft inmiddels voor donderdag 27 november een afspraak met Eddy Jozefzoon, een van de trekkers van het treinenproject.

In het communiqué stellen de organisaties niet tegen de komst van de spoorverbinding te zijn, "maar dan wel één met een geografische ligging een paar honderd meters naar het Westen, waarbij de gehele verkeerssituatie langs de Indira Gandhiweg ongewijzigd kan blijven".

In het communiqué laat het comité blijken de zaak hoog op te vatten. "Wij zullen dan ook alle ons ten dienste staande middellen gebruiken om de beleidsmakers ervan te overtuigen dat door dit plan uit te voeren er ontiegelijk veel leed en financieel/economische schade aan burgers en bedrijfsleven zal worden aangericht".

Verder stellen de organisaties te twijfelen aan de bereidheid van de Nederlandse ING Bank om het project te financieren, terwijl "duizenden burgers van dit land bijzonder zwaar getroffen zullen worden".

De eerste treinen zouden volgens de regering over anderhalf jaar moeten rijden.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /DBS / Fos Network 22-11-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics