Nickerie.Net, dinsdag 25 november 2014


Geliefde chirurg Dr. Chander Mahabier van het Albert Schweitzer Ziekenhuis neemt afscheid

''Nog bedank voor alles, voor alles wat u heeft gedaan voor mij en dat u maar mag genieten van uw pensioen''. Het is de wens van een van de vele patiŽnten die de afscheidsreceptie van chirug dr. Chander Mahabier (65) van het Albert Schweitzer Zwijndrecht bezoekt.

Mahabier is een zeer geliefd chirurg. ''Hij is lief en zorgzaam. Mijn naam wist hij niet meer, maar mijn dossier kent hij uit het hoofd'', vertelt een oud-patiŽnte waarbij de chirurg een borstoperatie heeft uitgevoerd.

Volgens Mahabier is dat niet vreemd: "Het gaat vaak om oncologiepatiŽnten en dan bouw je een band op. Ik heb een hele hoop goede jonge collega's en ik waarschuw ze welke techniek je ook gebruikt, denk om de voor- en nazorg.''

Regels zijn regels

Chirurg dr. Chander Mahabier gaat met pensioen. De chirurg begon in 1990 in het toenmalige Jacobusziekenhuis in Zwijndrecht. Ook na de ziekenhuisfusies in de regio en de vorming van het Albert Schweitzer ziekenhuis, is hij altijd een typische 'Zwijndrecht-dokter' gebleven.

Mahabier houdt zich aan de regels van het ziekenhuis: ''Als je 65 bent, moet je stoppen. Ik voel me gigantisch goed, maar de burgerlijke stand vergist zich niet. Ik ga op verzoek van het ziekenhuis een dagdeel doorwerken. Ik draai in de Europese top mee in het carpaletunnelsyndroom-kijkoperatiecircuit en die expertise mag in deze regio niet verloren gaan.''

Mahabier was bijzonder toegewijd in onder meer de maagdarmchirurgie, borstchirurgie en kinderchirurgie. Hij behoort tot de top-10 chirurgen in Europa die het carpaletunnelsyndroom uitvoeren met een kijkoperatie en hij gaf de liesbreukoperatie met lokale verdoving vorm. Ook was hij opleider in het specialisme tropengeneeskunde.

Stuk dikke darm

''Hij heeft een stuk dikke darm verwijderd. Ik heb erover ingezeten, want ik heb slecht gelegen. Maar hij heeft mij erdoor gehaald, '' zegt een oud patiŽnt. Weer een andere patiŽnt hoopte door een handtekeningenactie de chirurg te behouden.

Per 1 december stopt de chirurg.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /RTV Rijnmond, Rotterdam 25-11-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics