Nickerie.Net, donderdag 27 november 2014


Politici kritisch over oproep president

27/11/2014 - Fariel Menso

PARAMARIBO - NPS-voorzitter Gregory Rusland zegt dat zijn partij geen boodschap heeft aan de oproep van president Desi Bouterse in zijn Srefidensi-boodschap, om niet te vervallen in de “schadelijke politiekvoering” van vóór 1975. Het staatshoofd doelde daarmee op de raciale spanningen die er toen heersten en de etnische verdeel- en heerspolitiek.

President Desi Bouterse tijdens het defile op de viering van Srefideni waar hij politici opriep niet in de “schadelijke politiekvoering” van vóór 1975 te vervallen. President Desi Bouterse tijdens het defile op de viering van Srefideni waar hij politici opriep niet in de “schadelijke politiekvoering” van vóór 1975 te vervallen. Foto: Stefano Tull

Ook DOE-leider Carl Breeveld reageert niet instemmend. "Wanneer de president oproept tot goed communiceren, dan ligt het aan het feit dat hij zelf slecht communiceert. Hij merkt het zelf binnen zijn eigen politieke partij." Zelfs binnen de regering rammelt volgens de DOE-leider de communicatie van verschillende kanten. Ministers zijn volgens hem vaak niet op de hoogte van beleidsaangelegenheden.

Het kan er bij Breeveld niet in dat de president zonder eerst met belangrijke actoren gediscussieerd te hebben over het treinproject, ergens op een bijeenkomst meedeelt dat er treinen komen. "Dan hoor je op een andere bijeenkomst dat er 130 miljoen Euro is geleend voor het project. Wanneer de regering niet eerst communiceert met het parlement, dan krijg je geen eenduidig beleid en dan raken wij als natie uit elkaar."

VHP-volksvertegenwoordiger Asiskumar Gajadienheeft zegt ook niks te hebben aan de oproep van Bouterse. "Wanneer het parlement hem oproept om op basis van de grondwet verantwoording af te leggen, dan legt hij dat respectloos naast zich neer."

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /dWT 27-11-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics