Nickerie.Net, maandag 01 december 2014


Raadsleden Kabalebo niet blij met vertrek Jurel

01/12/2014  - Gilliamo Orban

PARAMARIBO - Districtsraadslid (dr) Nelly Ebecilio van de Mega Combinatie (NDP) en leden van de ressortsraad (rr) van Kabelebo zijn niet gelukkig met het plotselinge vertrek van districtscommissaris (dc) Armand Jurel. Zij zijn zaterdag bij elkaar gekomen en zullen president Desi Bouterse een brief schrijven met het verzoek zijn besluit terug te draaien.

Districtscommissaris Armand Jurel.Districtscommissaris Armand Jurel. Foto: Irvin Ngariman

De lokale volksvertegenwoordigers beschouwen Jurel als een harde werker die ervoor gezorgd heeft dat de mensen van Kabalebo over betere voorzieningen beschikken. Ook vinden de raadsleden dat dc goede plannen heeft voor het gebied. "Hij heeft kunnen realiseren dat Sanlanding drinkwater heeft en dat een betere weg is aangelegd. Ook zullen de mensen stroom krijgen", zegt Ebecilio, het enige dr-lid van Kabalebo.

President Bouterse heeft onlangs besloten dat Jurel en zijn collega Naltus Naana van Boven-Suriname van standplaats wisselen. Hetzelfde geldt voor Jerry Miranda (Para) en Mohamed Kasto (Paramaribo Noord-oost). "Het kan zijn dat de andere dc prioriteit gaat geven aan andere zaken, waardoor eerder gemaakte plannen niet meer of niet op korte termijn uitgevoerd worden", zegt Ebecilio.

Voor Kabelo wordt het al weer de vierde dc sinds het aantreden van de regering Bouterse-Ameerali. Lorieta Lingaard was de eerste dc. Zij werd opgevolgd door Roline Samsoedien, waarna Jurel op 1 juni 2013 het roer overnam. Laatsgenoemde moet nu plaatsmaken voor Naana.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /dWT 01-12-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics