Nickerie.Net, vrijdag 12 december 2014


70 procent meer aanmeldingen voor Natin Nickerie studiejaar 2014-2015

19/10/2014  - Beta Debidien

NIEUW NICKERIE - Het aantal inschrijvingen voor Natin Nickerie dit schooljaar is met zeventig procent gestegen vergeleken met vorig jaar. Het geeft aan dat Natin Nickerie de potentie heeft om te bestaan. Dat zegt Erak Fatehmohamed, commissaris van de Politieke Vleugel van de Fal (PVF), in gesprek met de Ware Tijd.

Eerder dit jaar demonstreerden studenten van Natin voor behoud van hun opleiding.Eerder dit jaar demonstreerden studenten van Natin voor behoud van hun opleiding. Foto: Beta Debidien

Volgens hem is het nu de taak van de overheid om te zorgen voor adequate praktijklokalen en voor gekwalificeerde docenten. De PVF-er roept daarom de president van Suriname op wat te doen aan het middelbaar beroepsonderwijs in Nickerie aan te pakken.

Fatehmohamed vindt het erg jammer dat er nog geen woord is gezegd over de bevindingen van de evaluatiecommisie die op 25 juni 2014 was geļnstalleerd voor de evaluatie van het Natin Nickerie. Deze werkgroep had als taak om na te gaan in hoeverre er voldoende docenten en faciliteiten zijn voor kwalitatief goed middelbaar technisch onderwijs.

De bedoeling was dat er in juli een tussentijdse rapportage gedaan zou worden voor vlotte voorbereiding van het nieuw schooljaar."Wij zijn nu in oktober en afgelopen woensdag zijn de lessen begonnen." Zowel studenten als docenten van Natin Nickerie zijn zeer onzeker. "Vanuit het ministerie van Onderwijs wordt in alle talen gezwegen, terwijl er in de wandelgangen uitspraken worden gedaan dat de derde en vierde leerjaar vermoedelijk alle lessen in Paramaribo gaan volgen."

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /dWT 12-12-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics