Nickerie.Net, zondag 14 december 2014


Seedorf ambassadeur voor Uefa tegen racisme

12/12/2014 

AMSTERDAM - Clarence Seedorf is door de UEFA benoemd tot speciale ambassadeur tegen racisme in het voetbal. Voorzitter Michel Platini van de Europese voetbalbond wil met de aanstelling van Seedorf een nieuwe stap zetten om diversiteit binnen het voetbal te promoten. Dat melden diverse internationale media. De benoeming werd bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst in het Olympisch Stadion in Amsterdam. De UEFA, de KNVB en FARE (Football Against Racism in Europe) houden daar een seminar over racisme en discriminatie in het voetbal.

Clarence Seedorf tijdens zijn toespraak eind augustus toen hij werd onderscheiden met het Grootlint in de Ere Orde van de Gele Ster. Nu is hij door de Europese voetbalbond aangesteld als ambassadeur om racisme tegen te gaan. Clarence Seedorf tijdens zijn toespraak eind augustus toen hij werd onderscheiden met het Grootlint in de Ere Orde van de Gele Ster. Nu is hij door de Europese voetbalbond aangesteld als ambassadeur om racisme tegen te gaan.

Seedorf werd door UEFA-voorzitter Platini geroemd vanwege zijn ervaring in het internationale voetbal, maar ook voor zijn betrokkenheid bij de strijd tegen discriminatie en racisme. "Er is nog veel werk te doen en ik ben blij dat we nu gebruik kunnen maken van een man als Seedorf'', liet Platini weten. "Hij is zeer bevlogen als het gaat om onze strijd en hij zal zijn ervaring en expertise met ons delen.'' De voormalig profvoetballer zal worden ingezet bij campagnes om diversiteit en integratie te promoten. Ook zal Seedorf zich bezighouden met de strategieŽn die de UEFA heeft ontwikkeld om racisme tegen te gaan.

"Ik ben vereerd en kijk er naar uit om met de UEFA samen te werken'', zei Seedorf. "Ik denk dat we samen een grote slag kunnen slaan in het creŽren van een betere voetbalwereld. Mijn levensdoel is om deze wereld een stukje beter te maken en deze stap draagt daar zeker aan bij.''

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /dWT 14-12-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics