Nickerie.Net, maandag 22 december 2014


Paddieboeren trekken aan de bel over dure kunstmest

21/12/2014 19:04 - Beta Debidien

NIEUW NICKERIE - Kunstmest per zak van vijftig kilogram wordt dit seizoen in Nickerie duurder verkocht dan vorig jaar. Rijstboeren betaalden vorig seizoen nog 95 of 100 Srd voor een zak, terwijl ze nu 100 of 105 Srd moeten betalen. De Vereniging van Padie Producenten (VPP) is bezorgd over de situatie.

Een partij kunstmest in de opslagruimte van een rijstboer. Hij heeft het product voor 110 Srd per zak aangeschaft.Een partij kunstmest in de opslagruimte van een rijstboer. Hij heeft het product voor 110 Srd per zak aangeschaft.

De verhoging wordt doorgevoerd in een periode waar de internationale brandstofprijzen aan het kelderen zijn. In een schrijven aan landbouwminister Soeresh Algoe vraagt de boerenorganisatie om iets aan de situatie te doen, zodat de kostprijs van padie niet steeds blijft stijgen.

"Wat ons verbaast is dat een bekende lokale ondernemer en importeur van kunstmest voor één zelfde lading kunstmest die hij het land heeft binnengebracht, de verkoopprijs voor de derde keer heeft opgeschroefd", zegt VPP-voorzitter Bramdew Rampadarth. De VPP-voorman is er niet over te spreken dat terwijl de overheid werkt aan de verlaging van de productiekosten in de rijstsector, er enkele personen bezig zijn met woekerwinsten en zich verrijken ten koste van de rijstboeren.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /dWT 22-12-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics