Nickerie.Net, vrijdag 26 december 2014


Santokhi: Geen cassave-politiek na 25 mei

De hoofdtafel van de VHP tijdens de ressort vergadering. Er zal na mei 2015 geen ‘cassave-politiek’ meer gevoerd worden, garandeert Chan Santokhi, voorzitter van de VHP. “We weten hoe deze regering denkt, ze denkt in termen van cassave-politiek.” Op 16 januari 2015 zal het ‘Beleidsplan 2015-2020’ van de VHP worden bekendgemaakt. Sommige projecten van de huidige regering zullen voortgezet worden en zullen de agrarische sector, de economie en veiligheid bijzonder veel aandacht krijgen.

cad8f987a4c809af5ad2453ab5a7ce2d.jpg___cassave.jpgSantokhi nam op een ressortvergadering in Kwatta een loopje met de ‘megaprojecten’ van de overheid. “Men mobiliseert het hele land om cassave te gaan planten. Zelfs de VHP heeft dit project ondersteund. Er werd snel een cassavefabriek gebouwd die maar niet kon draaien. Cassave werd weggegooid omdat de machines niet konden draaien. Eerst viel de fabriek onder Buitenlandse Zaken en toen onder Financiën” vertelde Santokhi. “En toen draaide het eventjes en om de meel te vervoeren wordt een treinproject begonnen en om te exporteren komt er gauw een diepzee haven aan de Surinamerivier.”

Het is grappig en triest maar zo wordt het land geleid meent Santokhi. De minister van Justitie & Politie blijft criminelen oproepen in plaats van ze aan te pakken haalde hij aan. “Wat voor nonsense is dat? Als ie ze nog opriep om zich met de gestolen goederen aan te melden had ik nog wat respect kunnen hebben.” De politie zegt ons nu al om geen waardevolle spullen meer thuis te bewaren. Straks gaan ze zeggen dat we ergens anders moeten gaan slapen, omdat ze onze veiligheid niet kunnen garanderen. Wij zullen het veiligheidsgevoel terugbrengen. Dat garandeer ik u.”

VHP zal fabriek draaien

Verschillende sprekers lieten zich flink uit tijdens de ressortvergadering dinsdagavond. Radjkoemar Randjietsing, Asiskumar Gajadien, oud dc van Wanica, Cecil Pinas en Marijke Djwalapersad, haalden stuk voor stuk voorbeelden aan van het “falen van deze regering.” De geplande verlenging van de ringweg tot aan Kaaimangrasi en de oeverbescherming die gaat lopen van Weg naar Zee naar Leonsberg,,eerder gepland, is gestopt door de vorige minister van Openbare Werken, Ramon Abrahams deelde Santokhi mee. “Nu wordt door Parmessar aangekondigd dat men het wil gaan oppakken. Zo zie je maar hoe men met uw belangen omgaat.”

“Wij kijken vooruit. We denken niet als deze regering. Zij denken in termen van cassavepolitiek.” De cassavefabriek zal na de verkiezingswinst in mei 2015 gaan bloeien garandeert Santokhi. “VHP gaat die cassavefabriek draaien. Je moet kennis hebben, kader, moed en je moet bereid zijn hard te werken. Dat zijn de ingrediënten waar de VHP over beschikt.” De presentatie van het beleidsprogramma zal samenvallen met de 66ste jaardag van de VHP. Dan zal men dieper ingaan op de inhoud. “Deze regering wil nog vijf jaren, maar ze mogen gaan inpakken want ze hebben nog vijf maanden over”, gaf Santokhi mee.

René Gompers

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / NSS 24-12-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics