Nickerie.Net, maandag 12 januari 2015


Santokhi wil vliegveld Nickerie op hoger peil brengen

12/01/2015  - Beta Debidien

NIEUW NICKERIE - Chandrikapersad Santokhi, voorzitter van de VHP, wil de standaarden van het vliegveld te Zeedijk in Nickerie verhogen zodat vanuit het district gevlogen kan worden naar de regio. De voorzitter zei zaterdag in Nickerie dat hij na verkiezingwinst op 25 mei zal nagaan welke mogelijkheden er zijn op het gebied van vliegverbindingen.

VHP voorzitter Chandrikapersad Santokhi geniet van zijn enthousiaste aanhang zaterdag op een druk bezochte vergadering van de VHP in Nickerie. VHP voorzitter Chandrikapersad Santokhi geniet van zijn enthousiaste aanhang zaterdag op een druk bezochte vergadering van de VHP in Nickerie. Foto: Beta Debidien

"Waarom kan Nickerie geen internationale luchthaven hebben en moet het reizend publiek vijf uren lang rijden naar Zanderij", vraagt de voorzitter zich af. Hij beloofde het publiek dat de nieuwe regering die na 25 mei aantreedt mogelijkheden zal creŽren om die internationale luchthaven te maken. "En dan gaat u zien hoeveel mensen naar Nickerie gaan komen voor regionale vluchten."

De bouwactiviteiten op de luchthaven te Zeedijk zijn nog niet voltooid. Sinds de vorig regeringsperiode (Nieuw Front) wordt er gewerkt aan de nieuwe aankomsthal die nog niet kan worden afgebouwd. Minister Falisi Pinas van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) zei eerder aan de Ware Tijd dat het ministerie van Openbare Werken de bouwactiviteiten zou afronden. Tot op heden blijkt dit niet het geval te zijn.

 

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Ingezonden / Fos Network 11-01-2015

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2015. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics