Nickerie.Net, dinsdag 20 januari 2015


Gajadien: Bouterse en Parmessar misleiden volk

President tevens NDP-voorzitter Desi Bouterse zaterdag te Tamansari in het district Commewijne. (Foto: René Gompers) Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) vindt dat president tevens NDP-voorzitter Desi Bouterse en minister Rabin Parmessar van Openbare Werken het volk misleiden. Bouterse herhaalde op het NDP-podium zaterdag in Tamansari, Commewijne, dat hij de helft van de VHP kan laten opsluiten. De president probeert volgens Gajadien de aandacht te verleggen van de mega-corruptiepraktijken die plaatsvinden in het land.

Het schreeuwen op het podium is duidelijk een afleidingsmanoeuvre, zegt Gajadien aan Starnieuws. Bouterse deed deze uitspraak in februari 2012 in De Nationale Assemblee, maar er is geen enkele actie ondernomen. Gajadien daagt de president uit om als er onregelmatigheden zich hebben voorgedaan, de gemeenschap dienstbaar te zijn en de informatie door te spelen aan de daartoe bevoegde instanties. "Het bluffen alleen toont duidelijk aan dat de president andere bedoelingen heeft".

VHP-voorzitter Chan Santokhi tevens assembleelid kwam in het geweer tegen de opmerking van Bouterse. Santokhi wees op de scheiding van de machten. "Het is niet de president die mensen opsluit. Dat is niet zijn rechtsstatelijke verantwoordelijkheid", zei Santokhi. Hij zei dat als de president kennis draagt van strafbare feiten, hij deze door moet geven aan de procureur-generaal. Hij moet zich houden aan zijn eigen verantwoordelijkheden. Bouterse reageerde hierop dat bij spreektaal er technische fouten kunnen sluipen, maar hij apprecieert de correctie van Santokhi. "Ik beloof u dat als het zover is u als eerste het document zal krijgen", zei de president aan de VHP-voorzitter. Hij merkte op dat het onderzoek van enkele jaren op Openbare Werken reeds af is. "U zult uw stoel vasthouden als het zover is", stelde de president in het vooruitzicht.

Parmessar daagde op de vergadering ook iedereen uit om met bewijzen te komen over corruptie op O.W. Ook in het geval van zijn voorganger Ramon Abrahams, met wie hij in Ocer op de jaarafsluitingsvergadering de ruzie heeft bijgelegd. Gajadien meent dat de werkwijze van Parmessar niet veel verschilt met die van Abrahams. "Terwijl wij als volksvertegenwoordigers om informatie vragen, zijn het dezelfde president en minister die niet over de brug komen en nu schreeuwen op politieke podia. Als je informatie hebt, stap dan naar het Openbaar Ministerie. Gajadien verzekert de samenleving dat alles grondig onderzocht zal worden na 25 mei. Er zal een speciaal onderzoeksteam belast worden hiermee.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / NSS 20-01-2015

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2015. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics