Nickerie.Net, dinsdag 27 januari 2015


'President, je bent niet bevoegd mensen op te sluiten'

VHP-voorzitter Chan Santokhi zei zaterdagavond bij de proclamatie van V7 dat hij naar de Amerikaanse president Barack Obama heeft geluisterd, die zeven speerpunten presenteerde over herstel van de economie. "Weet je wat onze president doet op het podium. Hij gaat de helft van de VHP opsluiten. Wel, who the hell are you! Who the hell are you! A man reken a man na wan dictator fu a tachtiger jaren. Hij leeft nog steeds in die dictatoriale periode, waar hij zoveel mensen onschuldig opgesloten had. President, ik roep je op, doe geen domme uitspraken. Je bent niet bevoegd (video) om mensen op te sluiten", zei Santokhi.

263a208f00cde10b7af5e5d20893f464.jpg___santokhi_v7.jpgVHP-voorzitter Chan Santokhi zaterdagavond op het podium van V7. (Foto: René Gompers)

De politicus merkte op dat als er zaken zijn, dan moet de president naar de procureur-generaal gaan. "Maar president, tide mo gi yu wan garantie, ifu yu tyar den dossier go na procureur-generaal. A oppositie abi wan meerderheid in het parlement. Un' no mek' wan amnestiewet, yu naf frede. Breng de dossiers daar, laat er recht en wet gelden voor iedereen die corrupt is geweest", stelde Santokhi.

Nadat iemand uit het publiek iets naar hem toeriep, zei Santokhi dat als de president naar de procureur-generaal gaat met de dossiers, hij de andere dossiers niet moet vergeten. Hij moet de dossiers niet vergeten over hoe het gebouw van 'de Moederbond' is afgebrand, hoe Radika is afgebrand, hoe ABC is afgebrand, wat er is gebeurd in Fort Zeelandia. "Laat hij niet vergeten die dossiers mee te nemen. En no meki a frigiti fu tyar a dossier fu Hezbollah ooktu. Suma gi den man Surinaamse paspoorten. Het volk wil weten. Breng die dossiers ook". Santokhi zei dat president Desi Bouterse weer naar de rechter zal rennen om een rechtszaak tegen hem aan te spannen. "Mek a go, mek a go. Wij zijn niet bang voor de rechtsstaat. Wij zijn niet bang voor wet en recht".

http://youtu.be/EZMPj5a7Ieo

 

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / NSS 24-01-2015

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2015. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics