Nickerie.Net, woensdag 28 januari 2015


Getraumatiseerde ex-NDP-ers, voer psychiaters en psychologen

27/01/2015 - Rozengeur Gerold Rozenblad

dWT Colomnist: Gerold Rozenblad

Wat voor stoms u ook van plan bent in uw leven, wordt nooit lid van een politieke partij. Het lidmaatschap van zo’n organisatie kan een traumatische ervaring worden. Zo erg dat u voer wordt voor psychologen en mogelijk zelfs psychiaters. Politieke partijen zijn verschrikkelijke organisaties die bevolkt worden door enge mensen. Met als uitschieter de NDP!

Ik schrok me rot toen ik Noreen Cheung zaterdag op tv zag. Snikkend en bijna snotterend uitroepend: "Wat ze met mij aangedaan hebben kan niet!" Ik weet niet wat ze met haar hebben gedaan, maar het kan niet! Mijn gemoed raakte vol na het aanschouwen van Cheung en ik zette de tv gelijk af. Ik kon niet meer hebben van dat onverwerkte trauma dat zo over mij heen werd gestort. Hopelijk hoor ik ooit wat ze precies met haar hebben gedaan, want als iemand zo op het hysterische af bezig is, vermoed ik het ergste. Daarom adviseer ik Cheung om in lijn met haar collega-assemblee-leden ook naar de procureur-generaal te stappen. Ze moet die mensen in de NDP aanklagen voor wat ze met haar gedaan hebben. Ze kan dan Charles Pahlad meenemen als getuige. Die zal er wel alles van weten.

Cheung verdient een medaille. Dat ze dit (ik weet nog steeds niet wat) bijna vijf jaar lang heeft genomen, is een toonbeeld van ongekende moed en incasseringsvermogen. En al die lange jaren heeft ze haar mond gehouden. Het moet een zwaar traumatische ervaring zijn geweest. Ik ben geen psycholoog, noch psychiater, maar over dit gedrag heb ik weleens gelezen. Dat iemand zo zwaar aangeslagen is, dat erover praten vrijwel onmogelijk is. Dat ze in al die jaren ook in de assemblee er niets van heeft gezegd, is begrijpelijk. Want die nare mensen waren ook daar. En dan klap je dicht, je blokkeert.

Ik wil weten wie wat gedaan heeft. Zou het Panka zijn die in zijn functie als fractieleider heeft gefunctioneerd als coördinator van 'dat wat ze hebben gedaan?' Zouden andere jongeren zoals Bouva, Abdoel en Dogojo ondersteuning hebben gegeven aan 'dat wat is gedaan?' Ik kan mij de parlementaire inzinking van Cheung dan compleet voorstellen. Ik kan mij levendig indenken dat wanneer ze dacht toch even een kans te nemen om het woord te voeren en die voorzitter Simons (die kennelijk ook in het complot zit) in de ogen keek, haar de moed in de schoenen zakte en weer braaf ging zitten. Wat een conspiratie! Och arme Noreen.

Het werkt kennelijk erg bevrijdend als je op een middag mag uithuilen en snotteren op de beenderige schouders van Somo. Dat ze eindelijk in staat is geweest de hebi van zich af te werpen en de moed heeft opgebracht om op een podium te zeggen dat ze haar 'iets' hebben aangedaan dat niet kan. Kijk dat is nou eentje die de geschiedenisboeken zal ingaan! Maar dat is dan ook de reden waarom ik u als gewone sterveling adviseer nooit lid te worden van een politieke partij. En al helemaal niet om een carrière op dat vlak te ambiëren. Het is slechts weggelegd voor de allersterksten. Het heeft bij Cheung tot vier maanden vóór de verkiezingen geduurd voor ze zich kon bevrijden. Ik bewonder haar. Want als ze met mij zo lang hadden gedaan wat ze met haar hebben gedaan, was ik nu voer voor psychiaters en psychologen. Wat het ook is dat ze haar hebben aangedaan!".-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / dWT / FOS Network 24-01-2015

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2015. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics