Nickerie.Net, donderdag 29 januari 2015


Update:

Onderzoek naar brand in Nickerie gestart

29/01/2015  - Beta Debidien (de Ware Tijd)

NIEUW-NICKERIE - Het forensisch team van de politie is donderdagochtend gestart met een onderzoek naar de oorzaak van de brand die twee zakenpanden, op de hoek van de Gouverneur- en de Sint Jozefstraat in het centrum van Nieuw- Nickerie, in de as heeft gelegd.

Het forensisch team van de politie onderzoekt de oorzaak van de brand.  Het forensisch team van de politie onderzoekt de oorzaak van de brand. Foto: Beta Debidien

Volgens Remie Markerloo, hoofdbrandmeester eerste klasse is de brand begonnen in winkelpand Chenta. "Bij de aankomst van de brandweer stond het houten gebouw in lichterlaaie, onze mannen hebben toen alles in het werk gesteld om de zaken te beschermen" zegt Markeloo. De belendende panden hebben water- en schroeischade opgelopen.

Markeloo zegt dat bij het tweede pand de brandweer extra materiaal moest inzetten om de zware beveiliging te verwijderen om toegang tot die ruimte te krijgen.

De brandweer was genoodzaakt water uit de Nickerierivier te trekken om de vlammen onder controle te krijgen. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. De brandweer heeft kunnen constateren dat de gebouwen wel verzekerd waren tegen brand. De schade bedraagt miljoenen Surinaamse dollars.

 


Voormalige winkel Lalta Bissesar door brand verwoest

Nieuw Nickerie, 29 januari 2015

Nickerie - in de nacht van woensdag op donderdag is in Nieuw Nickerie opnieuw een bekende winkelpand in vlammen opgegaan. Dit pand stond in Nickerie vooral bekend als winkel en later supermarkt van Lalta Bissesar. Sinds enkele jaren is dit pand verhuurd aan een Chinese kledingwinkel, die bekend stond onder de naam 'Chenta'. De ernaast gelegenpand, vroeger bekend als Nita's Fountain en nu eveneens een Chinese kledingwinkel, heeft ook ernstige brandschade opgelopen. De brandweer had handenvol werk en het lukte hun nauwelijk om de brand onder controle te krijgen. Inmiddels is er veel kritiek losgebarst in het district dat de brandweer veel daadkrachtiger had kunnen optreden.

 

Foto: Glen Varma

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / 29-01-2015

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2015. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics