Nickerie.Net, donderdag 29 januari 2015


Waterschap wil bewustwording over water vergroten

29/01/2015  - Beta Debidien

NIEUW NICKERIE - Het Overliggend Waterschap MCP (OWMCP) wil een bewustwordingsprogramma opzetten over het gebruik van water. Volgens Richenel Small, directeur van het OWMCP, is de gemeenschap in Nickerie nu te weinig geÔnformeerd over het gebruik van water. Het OWMCP heeft door het consultantsbureau Social Solutions een nulmeting laten verrichten. De resultaten werden woendag gepresenteerd.

Marieke Heemskerk van het consultancybureau Social Solutions presenteert de onderzoeksresultaten in de vergaderzaal van het OWMCP.

Marieke Heemskerk van het consultancybureau Social Solutions presenteert de onderzoeksresultaten in de vergaderzaal van het OWMCP. Foto: Beta Debidien

Marieke Heemskerk van Social Solutions zegt dat de mensen in Nickerie niet weten dat er zo'n twee- tot vijfduizend liter water nodig is voor de productie van een kilogram rijst. Volgens haar heeft het onderzoek ook uitgewezen dat boeren geen financiŽle gevolgen ondervinden van overmatig watergebruik "omdat ze niet voor het water betalen", aldus een van de bevindingen.

Wat betreft het gebruik van drinkwater waren de geŽnquÍteerden beter geÔnformeerd over de hoeveelheid water die zij gebruiken. Volgens Heemskerk had de helft van de ondervraagde scholieren en veertig procent van de leden van het algemeen publiek een realistisch beeld van hun dagelijks gebruik. Er waren ook in dit geval echter veel personen die hun dagelijkse watergebruik onderschatten.

Het onderzoeksbureau heeft een rapport uitgebracht met de onderzoeksresultaten en aan de hand daarvan zal het OWMCP inspelen op de tekortkomingen. De campagne zal uitgevoerd worden in het kader van het Europese Unie (EU) project 'Capacity building for integrated water management in Nickerie, West Suriname 2012-2016'.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /dWT 29-01-2015

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2015. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics