Nickerie.Net, maandag 02 februari 2015


Solidariteit met moedige VHP kernvoorzitter Bahadoer

Wij, vrouwen over de hele wereld worden vaak als vertegenwoordigers en behoedsters van elke natie gezien. En vooral deze symbolische rol maakt dat hun aanwezigheid binnen elke organisatie een sterke morele kracht betekent. Het is dan ook niet verwonderlijk dat vrouwen heel snel slachtoffers worden van vooral politiek geweld om hen te ontmoedigen nog langer mee door te gaan.

De kans om vrouwen hun politieke stem af te nemen of hen uit te sluiten uit de politieke sfeer zal zeker niet lukken, zolang we moedige vrouwen zoals Soeshma Bahadoer, kernvoorzitter van VHP (video) Para-Oost hebben. Tijdens een wijkvergadering van de NDP te La Vigilantia probeerde ceremoniemeester Keshopersad Gangaram Panday op een heel subtiele wijze de moedige kernvoorzitter van VHP Para-Oost, die ter plekke aanwezig was, o.a. te beschuldigen voor het aanzetten van mensen via Facebook om deze wijkvergadering niet bij te wonen. Bahadoer op haar beurt liet het niet daarbij en gestoken in oranje, maakte ze fel en duidelijk haar mening en feiten kenbaar.

Met haar voorbeeld, haar moed en vastberadenheid om te winnen, heeft ze vele vrouwen weer hoop helpen geven. Meer dan ooit is de strijd van Bahadoer ook onze vrouwen strijd. Wij, VHP vrouwen uit het rijstdistrict Nickerie, betuigen dan ook onze solidariteit met haar moedige actie. Soeshma Bahadoer heeft wederom getoond dat vrouwen durven opkomen voor hun mening en politiek actief kunnen en willen zijn. Wij hopen dan ook in de toekomst meer van deze Bahadoer (dappere) vrouwen te horen en te zien.

Politiek over de hele wereld hoort een afspiegeling te zijn van de maatschappij. Aangezien iets meer dan vijftig procent van onze bevolking vrouw is, lijkt het meer dan logisch dat dit dan ook een verlengstuk wordt in de politiek. Immers, een verwittigde vrouw is er twee waard.

VHP Vrouwen Nickerie, Harriet Ramdien

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Ingezonden 02-02-2015

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2015. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics