Nickerie.Net, dinsdag 03 februari 2015


Nutsbedrijven kwamen afspraken na bij brand Nickerie

03/02/2015 - Beta Debidien

NIEUW-NICKERIE - De NV Energie Bedrijven Suriname (EBS) en de NV Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM) hebben donderdagavond hun diensten conform de afspraken verleend bij de brand waarbij twee zakenpanden in Nieuw-Nickerie in de as zijn gelegd.

De brandweer blust de brand aan twee zakenpanden in Nieuw-Nickerie af.   De brandweer blust de brand aan twee zakenpanden in Nieuw-Nickerie af. Foto: Beta Debidien

Jerrol Ferrier, diensthoofd Vestiging West, zegt dat het SWM-productiestation bemenst was en dat de chef distributie zich persoonlijk op de plek des onheils heeft georiŽnteerd en zijn medewerking heeft aangeboden. "We hebben juist de nodige handelingen gepleegd om meer water richting het centrum te kanaliseren", aldus Ferrier.

Remie Markeloo, hoofdbrandmeester eerste klasse, zegt dat het contact met de nutsbedrijven niet was wat het zijn moest. Volgens Markeloo heeft de brandweer zich per voertuig naar de bedrijven begeven om de contacten persoonlijk te leggen.

Brian Overeem, bedrijfsleider van de EBS, vindt dat de brandweer wat voorzichtiger moest zijn met de uitspraak. "We hebben onderlinge afspraken hoe te handelen bij een brand en hebben conform de afspraken gehandeld", aldus Overeem. Vanwege de drukte op de weg kon de EBS de locatie maar moeizaam bereiken en is er volgens hem tijd verloren gegaan.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Ingezonden 03-02-2015

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2015. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics