Nickerie.Net, vrijdag 06 februari 2015


Mahawatkhan: ‘Ik wil gekandideerd worden om NDP van repliek te dienen’

Leakat Mahawatkhan - NDP van repliek.‘Ik wil gekandideerd worden om de NDP van repliek te dienen’, luidt de wens van van rijstmagnaat Leakat Mahawatkhan. Het gaat bij de Nickeriaan niet om de vergoeding die maandelijks toekomt aan een DNA-assembleelid. ‘Maar als er geen betere personen zijn, dan stel ik mij wel bereid om DNA-kandidatuur te aanvaarden’, verklaart hij tegenover Dagblad Suriname. Ondertussen wordt in de politieke wandelgangen beweerd dat Mahawatkhan aspirant-kandidaat is. ‘Oh, dat weet ik niet, er is niets aan mij gezegd’, reageert hij hierop. Volgens Mahawatkhan zijn het slechts enkele personen binnen de VHP die de durf en moed kunnen opbrengen om de NDP van repliek te dienen, hoewel de NDP vaker met vuil smijt naar de VHP toe.

‘Die mensen zijn heel bang, de NDP kan behoorlijk rancuneus zijn voor de mensen in overheidsdienst, door hen zonder enige reden te muteren en hun het leven zuur te maken. Maar ik werk niet bij de overheid, ik heb alle ruimte om het leven van de NDP zuur te maken. Ik wil mij ten dienste stellen van het volk. Ik wil rechtvaardigheid en geen dobbel, cocaïne, drugs of sopi. Ik heb genoeg geld om van te leven, ik zit niet te springen om de schadeloosstelling van een assembleelid.’ Mahawatkhan stelt dat ‘de schurkerij en de boeverij waar de NDP zich schuldig aan maakt, volledig tot het verleden moet gaan behoren’.

Solliciteren naar DNA-kandidatuur heeft hij niet gedaan. Volgens Mahawatkhan is het flauwe kul. DNA-kandidaten moeten uitblinken en uitgekozen worden. Het is geen kwestie van solliciteren, meent hij. ‘Want je hebt heel veel personen met een mr. of drs. titel voor hun naam, maar ze hebben geen kaas gegeten van de politiek. Ze zijn een groentje binnen de politiek.’

Asha Gajadien-Bhagwat

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / DBS / FOS Network 05-02-2015

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2015. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics