Nickerie.Net, woensdag 11 februari 2015


Molenaars bieden slechts SRD 50 voor baal natte padie

10/02/2015  - Beta Debidien

NIEUW NICKERIE - In Nickerie is zaterdag de oogst officieel van start gegaan. Molenaars hebben daarbij SRD 50,- geboden voor een baal natte padie van 79 kilogram. Rijstboeren in Nickerie hopen op een betere prijs voor hun product. Uit calculatie van de Surinaamse Padie Boeren Associatie (SPBA) blijkt dat boeren bij de najaarsinzaai namelijk SRD 67,43 hebben uitgegeven voor de productie van een baal padie van 79 kilogram.

De start van de oogst in Nickerie. Rijstboeren worden ook dit seizoen geconfronteerd met lage opkooopprijzen voor het product. De start van de oogst in Nickerie. Rijstboeren worden ook dit seizoen geconfronteerd met lage opkooopprijzen voor het product. Foto: Beta Debidien

Harinandan Oemraw, voorzitter van de boerenorganisatie, heeft minister Soeresh Algoe van Landbouw Veeteelt en Visserij om een gesprek gevraagd. De SPBA-voorman wil donderdag geļnformeerd worden over de Petro Caribedeal met Venezuela en de uitvoering ervan. Ook wil Oemraw die dag met de bewindsman spreken over de beloofde kunstmest aan de boeren, de import van de NPK-meststof en hoe dat geschiedt.

De SPBA-voorzitter zal tenslotte ook over de waterproblematiek praten, omdat het waterpeil nog steeds niet is wat het zijn moet. Hij wees in dat kader naar de landbouwgebieden in Wageningen en de Middenstandspolder, waar het probleem het ergst is. "We hebben daar een nijpend tekort aan irrigatiewater", zegt Oemraw.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / GFC 11-02-2015

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2015. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics