Nickerie.Net, donderdag 12 februari 2015


Politieagenten Waldeck in vrijheid gesteld

De agent eerste klasse Soeniel Sewbaran en de buitengewoon agent van politie Rayen Mahabier zijn vandaag in vrijheid gesteld door de rechter-commissaris. Zij zijn in de namiddag aangekomen in Nickerie en hebben zich aangemeld bij politiepost Waldeck. Deze twee agenten zijn vrijdag in verzekering gesteld. Volgens Sewbaran heeft hij zijn werk naar behoren uitgevoerd, maar de hulpofficier, inspecteur Norma Martodikromo, heeft hen nooit willen horen.

e746d93c75df953332979f355a510f34.jpg___agenten.jpgDe agenten Rayen Mahabier en Soeniel Sewbaran.

De politieambtenaren zeggen dat ze niet eens buitenfunctie zijn gesteld, zodat een onafhankelijk onderzoek kon plaatsvinden. Als politieagenten in de fout gaan, worden ze doorgaans eerst buiten functie gesteld en wordt er een onderzoek ingesteld door een andere instantie. "Wij zijn uit de nachtdienst gekomen om kwart over zeven ‘s morgens. Daarvoor hebben wij een proces-verbaal opgemaakt en achtergelaten voor de inspecteur. De collega’s van de ochtenddienst moest de verdachte naar de dokter brengen omdat hij een schaafwond zou hebben opgelopen tijdens de aanhouding. Omstreeks twee uur ‘s middags zijn wij de dienst komen overnemen. Om kwart voor drie worden wij gebeld dat wij ons op post Nieuw Nickerie moeten aanmelden. Daar aangekomen kregen wij de opdracht om onze wapens in te leveren en werden in verzekering zijn gesteld in opdracht van de officier van justitie Roy Elgin", vertelt het tweetal aan Starnieuws.

De agenten zouden een verkeerde man opgebracht en mishandeld hebben. "Wij vroegen aan inspecteur Martodikromo waarom zij niet eerst een buurtonderzoek laat instellen voordat zij de officier gerapporteerd heeft. Ook andere agenten hebben de inspecteur aangegeven om eerst een buurtonderzoek in te stellen, maar zij heeft dat geweigerd. Nadat wij in verzekering zijn gesteld, heeft zij de opdracht gegeven voor een buurtonderzoek".

Zaterdag werden de agenten vervoerd naar Paramaribo om gehoord te worden door de dienst Onderzoek Personeelszaken (OPZ). Na het verhoor zijn zij terug vervoerd naar het station Waldeck in Nickerie, waar ze in verzekering werden gesteld. Dinsdag is OPZ naar Nickerie afgereisd om zich te begeven naar de plaats van het delict. Vanmorgen zijn de agenten wederom afgevoerd naar Paramaribo om bij de rechter-commissaris voorgeleid te worden. De rechter-commissaris heeft hen in vrijheid gesteld, nadat hij het dossier heeft doorgenomen. De agenten zeggen zes dagen onschuldig opgesloten te zijn. Deze zaak heeft veel commotie veroorzaakt in Nickerie en onder collega's.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / NSS 12-02-2015

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2015. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics