Nickerie.Net, zaterdag 14 februari 2015


Nisha Madaran en Bryan Bijlhout brengen cover ‘Pyar Hamara’

PARAMARIBO - Het begon enkele maanden geleden toen bij een Indian Night, waar Nisha Madaran optrad, aan Bryan Bijlhout werd gevraagd spontaan met haar een Hindustaans nummer te zingen. Toen zongen zij de klassieker van de jaren tachtig ‘Pyar Hamara’ voor het eerst. De artiesten zagen dat het aansloeg. Dat gaf Madaran het idee een cover van het lied uit te brengen. “Ik hou als zangeres van aparte dingen. Ik wilde sowiezo een cover uitbrengen, maar het moest ook wel anders klinken.”

Nisha Madaran en Bryan Bijlhout.De Westerse versie, waar ook Bryan Bijlhout aan heeft meegewerkt, heeft in plaats van een tabla en een thor een gitaar en piano. Madaran zegt dat het publiek ook over deze versie super enthousiast is. Wat zij vooral ook apart vindt, is dat Bijlhout Hindustaans zingt en het verschil niet te horen is. "Toen ik werd benaderd voor het project, dacht ik in eerste instantie dat Nisha niet serieus was. Toen ik merkte dat het echt was, heb ik meteen ja gezegd", zegt Bijlhout. Het Surinaams couplet dat erbij is gedaan maakt het lied helemaal af. "Dat maakt het uniek", vertelt Madaran enthousiast.

De nieuwe versie is vorig week uitgebracht. Over twee weken wordt het voor het eerst live gebracht. Binnen twee dagen zijn al tweehonderd CD's verkocht. De originele 'Pyar Hamara' van 1986 is gezongen door Asha Bhosle en Mohammed Aziz. Het lied gaat over de sterke liefde die Shah Jahaan had voor zijn Mumtaaz. Hij had haar zo lief dat hij voor haar de Taj Mahal bouwde van zacht, wit en schoon marmer, als symbool van hun pure gevoelens voor elkaar.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / GFC 14-02-2015

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2015. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics