Nickerie.Net, dinsdag 24 februari 2015


Santokhi: Sfeer van angst merkbaar bij opiniepeilingen

De opiniepeilingen die tot nu toe toe gehouden zijn, schetsen slechte vooruitzichten voor de V7 combinatie. Maar dat betekent niet dat de huidige regering op rozen zit. “Kijken we naar de voorlopige resultaten, dan zien we dat de regeringspartijen bij geen enkele peiling in de buurt van 50 procent komen. De meerderheid hebben ze niet”, stelt Chan Santokhi, coördinator van de V7. De combinatie gaat acties ondernemen om beter uit de verf te komen bij de volgende metingen.

V7De leiders van V7 na de ondertekening van het samenwerkingsdocument. (Foto: René Gompers)

Santokhi zegt dat er een sfeer van angst en rancune heerst in de samenleving. Mensen zouden bang zijn om voor hun partij uit te komen. Sommigen worden gedwongen om hun eigen partijvlaggen te verwijderen en die van de tegenpartij te plaatsen. Deze klacht heeft de V7 coördinator op zijn veldbezoeken gehoord. “Als we als samenleving weten dat er een sfeer is van angst en onzekerheid, in hoeveel vrijheid kunnen de burgers hun antwoord dan geven?” vraagt Santokhi zich af.

De politicus merkt op dat de regeringspartijen er alles aan doen om het gedrag van de kiezers te beïnvloeden. “We zien dat ze enorm veel investeren in populistische maatregelen, dat ze ook hun eigen partijen gebruiken om de gemeenschap te faciliteren met grondbeschikkingen, met Sociale Zaken kaarten, met basiszorg kaarten enzovoorts.” Desondanks halen de huidige machthebbers volgens de peilingen niet de meerderheid van de stemmen", geeft Santokhi aan. V7 gaat acties ondernemen om beter uit de verf komen. “We hebben ook geleerd uit de opiniepeilingen. Gemeenschap, vrees niet. We komen eraan. V7 heeft nog niet genoeg ingang als naam, maar u zult zelf merken dat er een ander opinieresultaat zal zijn op 25 mei 2015.”

René Gompers

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / NSS 24-02-2015

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2015. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics