Nickerie.Net, maandag 02 maart 2015


Cheung kleurt van paars naar groen

Noreen Cheung heeft het kamp van de regerende Nationale Democratische Partij (NDP) verlaten en politiek onderdak gevonden bij de Nationale Partij Suriname (NPS), een gezworen vijand van haar thuispartij. Zij heeft vanmorgen tijdens een persconferentie in Restaurant Welkom, een lidmaatschapsformulier van de groene partij ingevuld en ondertekend. Cheung zegt in NPS-voorzitter Gregory Rusland niet alleen een democratische, jonge en dynamische leider te hebben gezien, maar ook iemand die Suriname nooit te schande heeft gezet of het land in opspraak heeft gebracht. Ze voelt zich nu al thuis in haar nieuw politiek huis. Bovendien kan ze zich verenigen met de visie van de NPS. Naar verluidt verhuist ze niet als eenling, maar neemt ze een hele NDP-kern, overwegend bestaande uit Chinezen, mee naar haar nieuwe partij.

Cheung liet de pers een brief zien waarin zij aan NDP-voorzitter en president De-siré Bouterse laat weten dat zij niet langer behoort tot zijn paarse gelederen. In die brief schrijft ze: Hierbij deel ik u mede dat ik vandaag de dag besloten heb te bedanken als lid van de Nationale Democratische Partij. Met verwijzing naar de behandeling die mijn vader, Henry Sze Ping Cheung, voor en vooral na zijn overlijden van uw partij heeft gehad, is mede een beslissing van mij om de partij te bedanken. De brief wordt per deurwaardersexploot bezorgd. De NDP zou haar vader, de zakenman Henry Cheung, meermalen hebben gedesavoueerd. Vader Cheung was een voorname sponsor van de NDP. “Mijn vader is zijn leven lang een prominent lid en financier van de NDP geweest.”, liet de parlementariër vorig jaar nog door het magazine Parbode optekenen.

Na eerder volledige steun te hebben toegezegd aan V7, heeft ze dat nu officieel gemaakt. In het parlement had ze zich al van de NDP afgesneden en ging ze openlijk op pad met V7, bestaande uit: NPS, PL, VHP, SPA, BEP en DA’91. Het was lange tijd raden bij welke partij de bij de NDP in ongenade gevallen Cheung, zich zou aansluiten. Zo was ze in onderhandeling met de Pertjajah Luhur (PL) en ontving ze zelfs een bloemstuk van deze partij, nadat ze zich in De Nationale Assemblee (DNA) had afgescheiden van de NDP-fractie. Vervolgens liet ze doorschemeren dat ze misschien niet tot een nieuwe partij zou toetreden, maar dat ze V7 wel zou steunen, met of zonder de mogelijkheid om opnieuw campagne te voeren voor een plek in het parlement. Daarna verscheen Cheung eind vorige maand op het podium tijdens de eerste massameeting van V7 in De Olifant, het bolwerk van de Vooruit-strevende Hervormingspartij (VHP). Sindsdien leek het erop dat ze zich bij die partij gingen aansluiten. Tot en met vanmorgen gingen veel mensen er nog van uit dat ze samen met een hele kern, waarmee ze uit de NDP is gestapt, zou worden opgenomen in de VHP. Gesprekken daarover met de partijleiding waren al in een gevorderde staat. Uiteindelijk heeft ze vriend en vijand verrast toen ze op de persconferentie liet weten de paarse partij te hebben verruild voor de groene tegenhanger.

 

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / De West 02-03-2015

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2015. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics