Nickerie.Net, vrijdag 13 maart 2015


Rijstexporteurs vragen regering opheldering

13/03/2015  - Gerold Rozenblad

PARAMARIBO - De Vereniging van Rijstexporteurs (VRE) vraagt de autoriteiten opheldering van betalings-en verschepingscondities en de inkoop en verkoop overeenkomsten over de Petro Caribedeal in een brief. Maureen Habib, directeur van de Rijst Exploitatie Maatschappij (REM) en VRE-lid, tegenover de Ware Tijd. "De leden hebben het bestuur om duidelijkheid gevraagd die het niet kon geven. Dus is het bestuur gevraagd deze informatie in te winnen bij de autoriteiten en terug te koppelen naar de leden." Habib zegt dat er geen onenigheid onder de exporteurs heerst over dit onderwerp, maar wel onduidelijkheid erover bestaat.

http://www.dbsuriname.com/dbsuriname/wp-content/uploads/2015/03/Rijst.jpg"Laat mij voorop stellen dat de leden blij zijn met de mogelijkheid die de overheid heeft geschapen om te exporteren naar Venezuela. En daar zijn wij de regering zeer erkentelijk voor." Nadat het schip de Halcon del Mar woensdag werd afgekeurd door Venezuela omdat het niet voldoet aan de eisen om de padie te verschepen, zei minister Winston Lackin tegen de krant dat vrijdag een nieuwe boot arriveert voor de verscheping. "Dat hebben wij niet van het bestuur vernomen", zegt Habib.

Exporteurs die anoniem willen blijven, struikelen over de rol van N.V. Joboza die namens de staat de verschepingen moet plegen. "Er is inderdaad gevraagd wat de rol van Juboza is", zegt Habib, zonder verder hierop in te gaan. De ondernemers zien het bedrijf als een manier waarop derden onterecht geld verdienen. Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken bevestigde eerder tegenover de krant dat zijn broer is betrokken bij het bedrijf, maar zei dat Juboza al langer bezig is in de sector en ook op verzoek van de boeren ureum heeft geleverd.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /dWT / DBS 13-03-2015

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2015. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics