Nickerie.Net, woensdag 18 maart 2015


Nickerianen bewust gemaakt van consumentenrechten

Jong en oud in het district Nickerie hebben kunnen ervaren wat het betekent om consument te zijn. Ze zijn geďnformeerd over de rechten en plichten van de consument, over ongezonde voeding en de gevolgen daarvan en over een gezonde leefstijl.

82ce4ff4cf8a71b215673b8e0bda1585.jpg___suikermeting_consumentenbond.jpgHet bloedsuikergehalte van een vrouw wordt bepaald tijdens een activiteit van de afdeling Consumentenzaken in Nickerie.

Als toetje op de activiteiten die zijn gehouden in verband met Internationale Consumentenrechten dag, mocht eenieder gratis zijn bloeddruk, bloedsuikergehalte, lengte en gewicht laten opnemen. Health educators deden er een schepje bovenop door de Body Mass Index te berekenen en door te geven. Voor de durf en participatie aan dit project hebben de mensen water en een vrucht gekregen.

De afdeling Consumentenzaken van het ministerie van Handel en Industrie heeft er dit jaar voor gekozen om samen met het ministerie van Volksgezondheid en het Streekziekenhuis Nickerie de bevolking in het rijstdistrict bewust te maken van hun rechten en plichten als consument. Wereld Consumentenrechten Dag wordt jaarlijks op 15 maart herdacht. Het thema van dit jaar was ‘Healthy Diets.’

De activiteiten in Nickerie zijn op 13 maart gestart op de Scholengemeenschap Nickerie (SGN). Er is geprobeerd de jongeren bekend te maken met een gezonde leefstijl. ‘Letten op je voeding en vooral bewegen’ is de scholieren geadviseerd. “Jullie zijn de trendsetters, vooral als het komt op de aankoop van goederen,” stak Daniella Sumter, hoofd Consumentenzaken de leerlingen een hart onder de riem.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /NSS 17-03-2015

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2015. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics