Nickerie.Net, vrijdag 20 maart 2015


Jairam: al jaren geen ontwikkeling Nickerie

20/03/2015 - Beta Debidien

NIEUW-NICKERIE - Soedeshchand Jairam, voorzitter van de Politieke Vleugel van de FAL (PVF), ontkent de opvatting van de regering dat ze de afgelopen vijf jaar ontwikkeling heeft gebracht in het district Nickerie. Op enkele projecten na is er niets gedaan, stelt hij. Integendeel is het volk armer geworden. Dat vertelt Jairam bij huisbezoeken als onderdeel van zijn verkiezingscampagne.

Droge grondbewerking in Nickerie, waar volgens Jairam geen ontwikkeling zou plaatsvinden.Droge grondbewerking in Nickerie, waar volgens Jairam geen ontwikkeling zou plaatsvinden. Foto: Beta Debidien

"Wij proberen hen bewust te maken van de huidige situatie van verhoogde prijzen en een sterke afname van de monetaire reserve van de Centrale Bank van Suriname naar het niveau van ongeveer 575 miljoen Amerikaanse dollar. We weten niet welke richting onze economie zal opgaan", zegt Jairam.

NDP-topper tevens districtsraadslid Edgar van Genderen geconfronteerd hiermee zegt dat als Jairam geen ontwikkeling ziet in Nickerie, hij ziende blind is. "De periode dat hij werkzaam was als directeur bij Adron, was er wel sprake van ontwikkeling", aldus Van Genderen. De NDP'er verwijst naar woensdag toen minister Rabindre Parmessar het startsein gaf voor het landelijk asfalteringsproject in de westelijke polder.

Jairam verneemt uit het veld dat mensen gelokt worden met grond en grondbeschikkingen om op de paarse partij te stemmen. Volgens hem is er gelukkig een wet die de mensen beschermt door geheime verkiezingen. De politicus probeert de mensen ook bewust te maken dat ze als Surinamers recht hebben op grond en werk. "Wanneer iemand op dit moment iets krijgt dan is dat niet van de paarse partij, maar van de Staat."

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /dWT 20-03-2015

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2015. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics