Nickerie.Net, dinsdag 24 maart 2015


Sital: 'Bouterse is veroorzaker ruzies'

24/03/2015  - Gilliamo Orban

PARAMARIBO - Hij, Bouterse, is de hoofdveroorzaker van de spanningen in de partij zoals in Coronie, Saramacca en Commewijne. Het is door hem een niet-democratische partij geworden, want hij luistert niet naar de structuren." Dat zegt NDP'er Badrisein Sital tegen de Ware Tijd. Bouterse riep zaterdag in partijcentrum Ocer zijn achterban op niet langer te ruziŽn over een plaats op de lijst van De Nationale Assemblee of om ressort- of districtsraadslid te worden. Sital haalt als voorbeeld Saramacca aan: "Er zijn drie kandidaten naar voren geschoven, maar ik ken ze helemaal niet, terwijl dit mijn vierde jaar als politiek coŲrdinator zou worden". Hij zegt dat zaken worden opgelegd en Bouterse niet open staat voor commentaar.

Volgens NDP'er Badrisein Sital legt partijvoorzitter Desi Bouterse zaken op en staat hij niet open staat voor commentaar. Sital: Bouterse heerst en verdeelt binnen eigen partij. Partijgenoten worden tegen elkaar uitgespeeld.Sital: Bouterse heerst en verdeelt binnen eigen partij. Partijgenoten worden tegen elkaar uitgespeeld.

NDP-parlementariŽr Amzad Abdoel van Wanica kan zich absoluut niet terugvinden in de visie van Sital. "Bij de meetings met de structuren en het hoofdbestuur heeft de voorzitter een luisterend oor voor kritiek. Hij neemt altijd besluiten in het voordeel van de partij, maar er zijn sommige mensen die zich hierbij niet willen neerleggen", aldus Abdoel.

Hij geeft aan dat veel mensen zich hebben ingezet voor de partij en graag gekandideerd willen worden. Hierdoor ontstaat er interne concurrentie omdat de partij niet aan alle wensen tegemoet kan komen. Zijn collega Melvin Bouva zegt dat er onder zijn partijgenoten geen ruzie heerst, maar dat mensen wel vol spanning uitkijken naar de personen die bijvoorbeeld op de lijst van DNA komen.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /dWT 24-03-2015

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2015. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics